Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 20. 11:55

A Sony szerint nem igaz, hogy a Game Boy Advance a legsikeresebben debütáló konzol az USA piacon

A Nintendo tegnapi bejelentésére - miszerint a Game Boy Advance a leggyorsabban fogyó konzol az USA-ban - máris megjött a Sony cáfolata.

A Nintendo Game Boy Advance gépből egy hét alatt félmillió darab kelt el és ezzel az USA leggyorsabban fogyó játékgépe lett, de természetesen a Sony szerint ez nem igaz. A PlayStation 2-ből ugyanis három nap alatt fogyott el ugyanennyi - állítja a Sony.

Ráadásul a PlayStation 2 esetében a kapható konzolok mennyisége korlátozta az eladási mutatókat, hiszen háromszor ennyi gépre is lett volna kereslet - szól a Sony közleménye.

A PlayStation gyártója szerint nem is hasonlítható össze a Game Boy Advance és a PlayStation 2, ugyanis ez utóbbi egy kompett multimédiás szórakoztatóközpont és négyszer annyiba kerül, mint a Nintendo kézi játékgépe.

A Sony szerint csak az ősszel megjelenő Nintendo Game Cube konzol hasonlítható össze a PlayStation 2-vel, és természetesen állnak elében az értékesítési mutatók összevetésének.

A tavaly megjelent PlayStation 2 konzol gyártója úgy tűnik, magyarázza a bizonyítványát. A játékgép megjelenésekor nem állt rendelkezésre elegendő darab és ez jelentős bevételkiesést okozott a Sony-nál. A cég ráadásul kénytelen volt módosítani az eladási terveken.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról