:

Szerző: roberto

2001. június 19. 15:53

A Microsoft titokban használta tovább a FreeBSD-t a Hotmailen

[ZDNet] A Microsoft kénytelen volt beismerni, hogy az 1997-ben megvásárolt Hotmail rendszerében még mindig vannak FreeBSD-t futtató számítógépek, amelyek feladata a reklámok követése és a DNS-kiszolgálás. Trevor Johnson, a FreeBSD egyik fejlesztője, mivel nem hitt a Wall Street Journalban csütörtökön megjelent microsoftos kijelentésnek, amely szerint nem használnak nyílt forrású rendszereket a Hotmail szolgáltatásban, bebizonyította, hogy még mindig fut FreeBSD a Hotmail rendszerében. A Microsoft egyébként már az elmúlt nyáron is úgy nyilatkozott, hogy minden FreeBSD rendszert lecserélt a Hotmailen.

Az óriáscég szoftvereinek fejlesztése során is előszeretettel nyúl az olyan licencelésű nyílt forrású kódhoz, amely legálisan beépíthető a saját védjegyzett szoftvereibe. Ezzel értékes fejlesztési időt spórolnak meg, a Windows TCP/IP-kezelése például FreeBSD kódon alapul. Ugyanakkor a cég egyre erőteljesebben kampányol a Linux és a GNU GPL ellen, ugyanis a GPL feltételeivel megjelenő szabad szoftverek forráskódja nem használható fel legálisan a védjegyzett szoftvertermékekben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.