:

Szerző: Koi Tamás

2024. június 17. 14:54

Beperelte az Apple-t egy házasságtörő férfi, akit a családi iMac buktatott le

Ötmillió angol fontra perli az Apple-t egy angol férfi, miután a felesége a családi iMac-en rá nézve kompromittáló üzeneteket talált. Az üzenetek ugyan valódiak voltak, de az üzletember szerint megmenthető lett volna a házassága, ha a neje nem így értesül a házasságtörésről.

Egy válóper olykor igen költséges mulatság lehet, melyet az az angol üzletember is megtapasztalt nemrég, akit a bíróság az eljárási költségekkel együtt nagyjából ötmillió font megfizetésére kötelezett. Az alperes ezért most perel, méghozzá a világ pillanatnyilag legértékesebb cégét, az Apple-t.

A The Times riportja szerint a furcsa fordulatot vett ügyben a felszarvazó férj iMessage-en keresztül chatelt prostituáltakkal, majd az üzeneteket törölte az iPhone-járól, hogy a felesége elől így is rejtve maradjon a félrelépés.

Csakhogy nem számolt azzal, hogy a családi iMac-re is szinkronizálódik minden üzenet.

A férfi az Apple ellen benyújtott keresetében kifogásolta, hogy a cég nem figyelmeztette őt arra, hogy az iPhone-on törölt üzenetek más, ugyanazon Apple ID-t használó eszközökön továbbra is elérhetők maradhatnak.

messages

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Álláspontja szerint ebből következett, hogy a felesége "brutális" módon szembesült a történtekkel, holott ha "racionálisan" meg lehetett volna beszélni vele a történteket, elképzelhető, hogy még mindig házasok lennének.

Az exférj a válóper során megítélt teljes kötelezettség, azaz több mint ötmillió angol font kártérítés megállapítását kéri a bíróságtól.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról