Szerző: Koi Tamás

2024. május 30. 14:07

Egy válóper következtében kilőtt az egyik dél-koreai technológiai multi árfolyama

A felek közti megegyezéssel zárult Dél-Korea egyik legnagyobb technológiai holdingjának elnök-vezérigazgatója és az üzletember felesége közti válóper, aminek kivételesen a befektetők is örültek.

Egy cég részvényeinek tőzsdei árfolyamát sok minden mozgathatja, arra viszont viszonylag ritkán adódik példa, amit az egyik legnagyobb dél-koreai technológiai holding, az SK Inc. produkált csütörtökön a tőzsdén:

A vállalat részvényeinek árfolyama egyetlen nap alatt 16%-ot emelkedett, miután a cég elnök-vezérigazgatója megegyezésre jutott a feleségével a köztük zajló válóperben.

sk_chief

A dél-koreai milliárdos, Tae-won Chey a megállapodás értelmében nagyjából egymilliárd dollárnak megfelelő dél-koreai wont fizet az exnejének, Soh-yeong Rohnak, akivel 2015-ben romlott meg a viszonya, miután Chey beismerte, hogy házasságon kívüli gyereke született.

A keresetet végül Chey nyújtotta be a bíróságon még 2017-ben, a rendkívül hosszadalmas eljárásban pedig többek között felmerült, hogy az SK Inc. felfuttatásához Chey a '90-es években támogatást fogadott el exfelesége apjától, az akkori dél-koreai elnöktől.

Ezt végül a per során nem sikerült bizonyítani, Cheynek pedig az eredetileg kalkulált kártérítési összegnél lényegesen kisebb kompenzációt kell majd fizetnie - elemzők szerint ez vezethetett ahhoz, hogy az SK Inc. befektetői kitörő örömmel fogadták a bíróság döntését.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról