Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 22. 14:30

Már el is adnák a céget a korszakalkotónak szánt AI Pin készítői

Egy hónappal az AI-alapú okoskitűző piacra dobása után megjöttek a negatív kritikák, és most éppen vevőt keresnek a fejlesztők.

A Humane tavaly novemberben rántotta le a leplet az AI Pin nevű viselhető eszközről, amire több cikkben is úgy hivatkoztak, mint arra a mesterséges intelligencia alapú kütyüre, ami idővel "leválthatja az okostelefonokat". A 699 dolláros (kb. nettó 250 ezer forintos) terméket egy négyszögletű készülékház, és egy pluszban csatolható, a beépített telep üzemidejét kitoló akkumulátor-csomag alkotja, amit mágnesesen lehet ruhához vagy más felülethez kapcsolni.

Az eszköz eléggé megosztó kritikákat kapott, a leggyakoribb negatív visszajelzések a lassú reakcióidőt, kifogásolható felhasználói élményt említő panaszok. Talán ez is lehet az oka annak, hogy a Humane vezetői már a potenciális vevőt keresik, és 750 millió-egymilliárd dollár közötti összegért adnának túl az üzleten. A potenciális vásárlók listája egyelőre eléggé rövidnek tűnik, már csak a remélt vételárból kiindulóan. Bár a legnagyobb technológiai cégek, köztük a Microsoft, az Amazon, a Google, az Apple és a Meta mind komoly erőforrásokat tolnak bele a területbe, kérdéses, hogy a Humane szellemi tulajdona mekkora értéket jelentene számukra.

A Bloomberg cikke szerint a Humane eddig 230 millió dollárt kapott különféle befektetőktől, köztük az OpenAI vezérigazgató Sam Altmantól. A startupot tavaly 850 millió dollárra értékelték, de ez még azelőtt volt, hogy a piacra dobott első terméke megkapta volna a lesújtó kritikákat.

Összességében a legnagyobb probléma az lehet a nagy reményekkel beharangozott viselhető eszközzel, hogy a szoftvere alulfejlett és inkonzisztensen teljesít, a hardverrel kapcsolatban pedig a legtöbben a gyenge akkumulátort és kevéske üzemidőt, a túlmelegedési problémákat kifogásolják.

Via Bloomberg.

humaneai

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról