Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 22. 14:30

Már el is adnák a céget a korszakalkotónak szánt AI Pin készítői

Egy hónappal az AI-alapú okoskitűző piacra dobása után megjöttek a negatív kritikák, és most éppen vevőt keresnek a fejlesztők.

A Humane tavaly novemberben rántotta le a leplet az AI Pin nevű viselhető eszközről, amire több cikkben is úgy hivatkoztak, mint arra a mesterséges intelligencia alapú kütyüre, ami idővel "leválthatja az okostelefonokat". A 699 dolláros (kb. nettó 250 ezer forintos) terméket egy négyszögletű készülékház, és egy pluszban csatolható, a beépített telep üzemidejét kitoló akkumulátor-csomag alkotja, amit mágnesesen lehet ruhához vagy más felülethez kapcsolni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az eszköz eléggé megosztó kritikákat kapott, a leggyakoribb negatív visszajelzések a lassú reakcióidőt, kifogásolható felhasználói élményt említő panaszok. Talán ez is lehet az oka annak, hogy a Humane vezetői már a potenciális vevőt keresik, és 750 millió-egymilliárd dollár közötti összegért adnának túl az üzleten. A potenciális vásárlók listája egyelőre eléggé rövidnek tűnik, már csak a remélt vételárból kiindulóan. Bár a legnagyobb technológiai cégek, köztük a Microsoft, az Amazon, a Google, az Apple és a Meta mind komoly erőforrásokat tolnak bele a területbe, kérdéses, hogy a Humane szellemi tulajdona mekkora értéket jelentene számukra.

A Bloomberg cikke szerint a Humane eddig 230 millió dollárt kapott különféle befektetőktől, köztük az OpenAI vezérigazgató Sam Altmantól. A startupot tavaly 850 millió dollárra értékelték, de ez még azelőtt volt, hogy a piacra dobott első terméke megkapta volna a lesújtó kritikákat.

Összességében a legnagyobb probléma az lehet a nagy reményekkel beharangozott viselhető eszközzel, hogy a szoftvere alulfejlett és inkonzisztensen teljesít, a hardverrel kapcsolatban pedig a legtöbben a gyenge akkumulátort és kevéske üzemidőt, a túlmelegedési problémákat kifogásolják.

Via Bloomberg.

humaneai

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról