Szerző: Koi Tamás

2024. április 29. 10:40

iPhone-tárhelybővítés feketeöves bütykölőknek

Az Apple hardverei egyáltalán nem vagy nehezen bővíthetők, de némi szorgalom és szakértelem képes ledönteni ezt a falat is.

Az Apple termékek legendásan nehezen javíthatók és bővíthetők, bár a javításhoz való jog mellett kardoskodóknak hála a cég az elmúlt években sokat változtatott filozófiáján.

Ettől függetlenül valószínűleg keveseknek jutna eszébe, hogy egy iPhone - vagy úgy általában bármilyen okostelefon - tárhelyét bővítse, valaki most mégis megtette ezt egy iPhone 15-tel, a folyamatról készült videót pedig feltette a YouTube-ra.

17:30
 

iPhone 15 Pro Storage Expansion | 128GB To 512GB

Még több videó

Anélkül, hogy komolyabban elspoilerezném a 17 percnyi anyagot, azért szeretném kiemelni a videó - számomra - csúcspontját, amikor a 128 GB-os NAND flash memóriát CNC-marással szó szerint

legyalulják az alaplapról.


Ezt követi az 512 GB-os modul gondos előkészítés utáni beillesztése és az újbóli összeszerelés, ami mondhatni már rutinmunka a fentiek után.

A magam részéről a videó utolsó pár percéig meglehetősen kevés zsetont tettem volna rá, hogy a műtéten átesett iPhone valaha élve hagyja el a szerelőpadot, de persze végül happy enddel végződött a sztori.

Azért inkább ne próbáljátok ki otthon.

Via The Verge.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról