:

Szerző: Koi Tamás

2024. április 18. 13:01

Viszlát Atlas, kösz a vicces zakózásokat!

Nyugdíjba küldi Atlast a Boston Dynamics robotikai cég, mely 2013-ben a DARPA pályázatára készítette el ez eleinte csetlő-botló, ugyanakkor a kezdetektől fogva meglehetősen ijesztő robotot, melynek máris itt van az utódja, a még ijesztőbb Atlas 2.

A humanoid robotoknak a Terminátor-saga óta elég jelentős hendikepje van, ami alaposan rányomja a bélyegét a Boston Dynamics Atlasának az életére is, melyben most lezárul egy fejezet.

A robotikai cég bejelentette, hogy nyugdíjba küldi az első szériás, hidraulikus motorokkal mozgatott Atlast, melynek első prototípusai 2013-ban láttak napvilágot. Később aztán egyre agilisabbá vált a robot, táncolni és tornázni is megtanult, miközben mindenki legnagyobb megkönnyebbülésére mindvégig megőrizte esendőségét is.

03:37
 

Farewell to HD Atlas

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ebből az esendőségből szedett most csokorba néhány percnyit a Boston Dynamics a fenti, Atlast búcsúztató videójában, ahol a robot többször látványosan hasra esik, felborul sőt egy ponton még a lábát (pardon, a hidraulikáját) is eltöri.

00:40
 

All New Atlas | Boston Dynamics

Még több videó

Atlas ettől függetlenül nem lesz az enyészeté, hiszen máris érkezik Atlas 2, mely gyökeresen eltérő felépítéssel, hidraulikus motorok helyett kizárólag elektromotorok segítségével mozog nagyjából úgy, hogy még Sarah Connor ereiben is megfagyna a vér, ha meglátná.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 00:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.