Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 15. 14:45

14 ezer embert épít le a Tesla

Leépítést jelentett be az autógyártó, miközben az eladások nem állnak olyan fényesen.

Miután 2020 óta első alkalommal esett vissza a szállított járművek száma, a Tesla bejelentette, hogy globális munkaerő-állományának több mint 10 százalékát tervezi leépíteni – derül ki az Electrek által megszerzett belsős levelezésekből. Ez a Tesla legutóbbi éves jelentésében közölt 140 473 alkalmazottból legalább 14 ezer munkavállalót érinthet, de egyelőre nem tudni, hogy mely részlegekről.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A belsős levelekben Elon Musk hozzáfűzi a lépéshez, hogy „semmit sem utál jobban ennél, de meg kell tennie”, és hogy a leépítés lehetővé teszi a cég számára, hogy „karcsúbban, innovatívan és éhesebben” lépjen a következő szakaszba.

A vállalat április 23-i negyedéves eredményjelentését megelőzően már arról számolt be, hogy valószínűleg nem sikerül teljesítenie a szállításokra vonatkozó előrejelzéseket, miután az eladások üteme januárban jelentősen lelassult.

Források szerint a Tesla felhagyhat azzal a tervvel is, hogy egy elérhetőbb árú, 25 ezer dolláros Model 2-t dobjon a piacra, helyette robottaxik fejlesztésére kerülhet a hangsúly. A Tesla tavaly veszítette el vezető helyét a legnagyobb elektromos járműgyártók globális listáján, miután a kínai BYD 3,02 millió elektromos járművet gyártott le, szemben a Tesla által jelentett 1,81 millió járművel.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról