Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 19. 14:39

Nem fogja előléptetni a Dell a home office-ban dolgozókat

Új szabállyal próbálja ösztönözni a techcég alkalmazottait az irodába való visszatérésre.

A túlkeresleti évek után a munkaadók ismét picit nyeregben érezhetik magukat, egyre több helyen látni a dolgozók irodába való visszarendelését a home office/hibrid munkavégzés időszaka után. A technológiai óriások közül nemrég az amerikai IBM adott erős ultimátumot: az USA-ban dolgozó vezetők és menedzserek számára előírta a heti három nap irodai (vagy ügyfélnél történő) munkavégzést, a személyzet érintett részének ráadásul ingázási távolságon (50 mérföld) belül kell laknia az IBM egyik létesítményétől.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Most a korábban távmunkát a „munka jövőjének” nevező Dell megy szembe korábbi kijelentésével, és az előléptetésekkel kapcsolatos szabályzatát változtatja meg annak reményében, hogy többek számára válik vonzóvá az irodába való visszatérés.

A techcég arról tájékoztatta alkalmazottait, hogy a távmunkában dolgozók a jövőben nem jogosultak előléptetésre, aki feljebb szeretne jutni a ranglétrán, annak legalább heti három napot kell a cég egyik irodájában töltenie. A munkatársaknak küldött levélben a remote dolgozó csapattagok figyelmét arra hívják fel a vezetők, hogy a karrierjük előremozdítása érdekében kompromisszumot kell kötniük, ami ezúttal a hibrid munkavégzést jelenti.

Michael Dell vezérigazgató 2022-ben még úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem az irodában végzett munka jelenti egy jó vállalati kultúra alapját, sőt az irodában töltött munkával kapcsolatban a "kényszerórák" kifejezést használta.

A témáról korábban podcast-adást is készítettünk, ami itt hallgatható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról