Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 30. 14:30

Visszarendeli az IBM a vezetőket az irodába

Erős ultimátumot kaptak a home office-hoz szokott amerikai kollégák.

A túlkeresleti évek után a munkaadók ismét picit nyeregben érezhetik magukat, egyre több helyen látni a dolgozók irodába való visszarendelését a home office/hibrid munkavégzés időszaka után. A technológiai óriások közül most az amerikai IBM adott erős ultimátumot: az USA-ban dolgozó vezetők és menedzserek számára előírta a heti három nap irodai (vagy ügyfélnél történő) munkavégzést, a személyzet érintett részének ráadásul ingázási távolságon (50 mérföld) belül kell laknia az IBM egyik létesítményétől. A beosztottakat nem érintik az új megkötések.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A feljegyzés szerint az alkalmazottaknak augusztusig be kell fejezniük az áthelyezési megállapodásokat. Akik nem tudnak megfelelni a követelményeknek, vagy nem tudják áthelyezni magukat remote pozícióba, attól kénytelen lesz megválni a vállalat.

Az IBM közleménye szerint olyan munkakörnyezetet szeretne teremteni, ahol egyensúly van a rugalmasság és a személyes interakciók közt. Az IBM tavaly májusban úgy nyilatkozott, hogy nem tervezi a dolgozók visszarendelését az irodába, de kétségkívül hátrányban részesülnek a remote dolgozók, ha előléptetésekről van szó.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

0

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.