:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 14. 14:05

Zuckerberg szerint a Quest 3 jobb, mint a Vision Pro, kész, pont

Felpörgött a headset-háború: a Meta-vezér videóban mondja el, miért jobb a Quest 3 az Apple méregdrága Vision Pro eszközénél.

A hónap elején került forgalomba az Egyesült Államokban az Apple első AR/VR headsetje, a Vision Pro, de egyelőre csak kevesek kiváltsága, hogy az arcukra csatolhassák a 3500 dolláros eszközt. Közéjük tartozik a Meta-vezér Mark Zuckerberg, aki az Instagramon közzétett videóban osztotta meg értékelését a cupertinói cég fejlesztéséről, természetesen a Meta saját Quest 3 headsetjével szembeállítva azt. Zuckerberg meglehetősen markáns véleményt fogalmazott meg: nem csak úgy gondolja, hogy a Quest jobb ár-érték arányt képvisel, "de jobb termék is, pont.”

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A közösségi óriás vezetője szerint a Quest 3 120 grammal könnyebb, mint a Vision Pro, tehát a felhasználóknak kényelmesebb a viselete hosszabb távon, és mivel nincsenek kilógó kábelei sem, szabadabb mozgást tesz lehetővé, ráadásul szélesebb a látómezeje, mint a konkurencia termékének. Úgy gondolja, hogy a Questben a fizikai kézi vezérlők és a bemenet kézi követése jobb minőséget képvisel, továbbá a letölthető tartalmak könyvtára is szélesebb. Azért mielőtt teljesen a földbe döngölné a Vision Prót, hozzáteszi, hogy az Apple eszköze "szórakoztatóbb" élmény nyújthat.

Zuckerberg persze nem rest kihagyni azt a ziccert sem, hogy a Quest 3 „hétszer olcsóbb”.

03:37
 

Mark Zuckerberg on the Apple Vision Pro

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 05:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.