Szerző: Koi Tamás

2024. február 9. 10:11

Elnémult egy rádió Alabamában, mert ellopták a 60 méteres adótornyát

A távoli helyszíneken lévő adótornyok és egyéb rádiós állomások rendszerint kedvelt célpontjai a tolvajoknak, akik az adóberendezések mellett előszeretettel lovasítják meg a kábeleket - vagy éppen a teljes szerkezetet, ahogy az múlt héten történt egy alabamai rádióadó esetében.

Nem mindennapi látvány fogadta az alabamai WJLX csatorna rádióadó-tornyának karbantartó személyzetét múlt pénteken, amikor a rutinszerű tavaszi karbantartásra érkezve a 200 láb, azaz több mint 60 méter magas adótoronynak csak a hűlt helyét találta.

tower

Nem csoda, hogy a csatorna igazgatója nem hitt a fülének, amikor a karbantartást végző munkatárs felhívta:

Hogy érted azt, hogy eltűnt a torony? Biztos jó helyre mentél?

-idézi fel az NBC News Brett Elmore programigazgatót, aki saját bevallása szerint ennél valamivel "színesebben" fejezte ki magát, amikor kollégája közölte, hogy ott áll a telephelyen, ahol a földön mindenfelé kábelek hevernek, és a toronynak lába kelt.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A rádiócsatorna problémáját tetézte, hogy a tolvajok nem csak a tartószerkezetet lopták el, hanem a mellette álló épületet is teljesen kifosztották. A WJLX időközben engedélyt kért a helyi hírközlésszabályozó szervtől, az FCC-től, hogy az AM sáv helyett ideiglenesen az FM-sávban tudja sugározni műsorait, ám ezt a kérelmet a szervezet elutasította, így az amerikai örökzöldeket játszó adó határozatlan ideig néma maradhat.

a címlapról