Szerző: Koi Tamás

2024. február 9. 10:11

Elnémult egy rádió Alabamában, mert ellopták a 60 méteres adótornyát

A távoli helyszíneken lévő adótornyok és egyéb rádiós állomások rendszerint kedvelt célpontjai a tolvajoknak, akik az adóberendezések mellett előszeretettel lovasítják meg a kábeleket - vagy éppen a teljes szerkezetet, ahogy az múlt héten történt egy alabamai rádióadó esetében.

Nem mindennapi látvány fogadta az alabamai WJLX csatorna rádióadó-tornyának karbantartó személyzetét múlt pénteken, amikor a rutinszerű tavaszi karbantartásra érkezve a 200 láb, azaz több mint 60 méter magas adótoronynak csak a hűlt helyét találta.

tower

Nem csoda, hogy a csatorna igazgatója nem hitt a fülének, amikor a karbantartást végző munkatárs felhívta:

Hogy érted azt, hogy eltűnt a torony? Biztos jó helyre mentél?

-idézi fel az NBC News Brett Elmore programigazgatót, aki saját bevallása szerint ennél valamivel "színesebben" fejezte ki magát, amikor kollégája közölte, hogy ott áll a telephelyen, ahol a földön mindenfelé kábelek hevernek, és a toronynak lába kelt.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A rádiócsatorna problémáját tetézte, hogy a tolvajok nem csak a tartószerkezetet lopták el, hanem a mellette álló épületet is teljesen kifosztották. A WJLX időközben engedélyt kért a helyi hírközlésszabályozó szervtől, az FCC-től, hogy az AM sáv helyett ideiglenesen az FM-sávban tudja sugározni műsorait, ám ezt a kérelmet a szervezet elutasította, így az amerikai örökzöldeket játszó adó határozatlan ideig néma maradhat.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.