:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 9. 10:11

Elnémult egy rádió Alabamában, mert ellopták a 60 méteres adótornyát

A távoli helyszíneken lévő adótornyok és egyéb rádiós állomások rendszerint kedvelt célpontjai a tolvajoknak, akik az adóberendezések mellett előszeretettel lovasítják meg a kábeleket - vagy éppen a teljes szerkezetet, ahogy az múlt héten történt egy alabamai rádióadó esetében.

Nem mindennapi látvány fogadta az alabamai WJLX csatorna rádióadó-tornyának karbantartó személyzetét múlt pénteken, amikor a rutinszerű tavaszi karbantartásra érkezve a 200 láb, azaz több mint 60 méter magas adótoronynak csak a hűlt helyét találta.

tower

Nem csoda, hogy a csatorna igazgatója nem hitt a fülének, amikor a karbantartást végző munkatárs felhívta:

Hogy érted azt, hogy eltűnt a torony? Biztos jó helyre mentél?

-idézi fel az NBC News Brett Elmore programigazgatót, aki saját bevallása szerint ennél valamivel "színesebben" fejezte ki magát, amikor kollégája közölte, hogy ott áll a telephelyen, ahol a földön mindenfelé kábelek hevernek, és a toronynak lába kelt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A rádiócsatorna problémáját tetézte, hogy a tolvajok nem csak a tartószerkezetet lopták el, hanem a mellette álló épületet is teljesen kifosztották. A WJLX időközben engedélyt kért a helyi hírközlésszabályozó szervtől, az FCC-től, hogy az AM sáv helyett ideiglenesen az FM-sávban tudja sugározni műsorait, ám ezt a kérelmet a szervezet elutasította, így az amerikai örökzöldeket játszó adó határozatlan ideig néma maradhat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 19:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.