Szerző: Koi Tamás

2024. február 8. 13:23

Pakisztán választ, lőttek az internetnek

Szokatlan módon tart kampánycsendet Pakisztán a csütörtökön kezdődött választások idején.

Átmenetileg lekapcsolták az összes mobilhálózatot és vezetékes internetszolgáltatást Pakisztánban, hogy a csütörtökön kezdődött választásokat zavartalanul megtarthassák - jelentette be a helyi belügyminisztérium.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A minisztérium közleménye szerint a telekommunikációs hálózatok szinte teljes kiiktatását az utóbbi időben tapasztalható terrorcselekmények indokolták - az országban tartózkodó újságírók csütörtök reggel még arról számoltak be, hogy a vezetékesnet-szolgáltatások még használhatók, később azonban független forgalomfigyelő szolgáltatások már azt jelezték, hogy gyakorlatilag teljes, országos internetes vesztegzár alá került az ország.

A szavazás a reggeli órákban indult és az urnák 17 órakor zárnak, a minisztérium ugyanakkor azt nem közölte, mikor állhatnak helyre a távközlési szolgáltatások az országban.

Jóllehet a régióban nem precedens nélküli a hasonló intézkedés egyes, politikai szempontból kritikus időszakokban, egy országos szintű lekapcsolás egy olyan nagy népességű országban, mint Pakisztán, meglehetősen ritkának számít.

Via TechChrunch.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

0

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.