Szerző: Koi Tamás

2024. február 8. 13:23

Pakisztán választ, lőttek az internetnek

Szokatlan módon tart kampánycsendet Pakisztán a csütörtökön kezdődött választások idején.

Átmenetileg lekapcsolták az összes mobilhálózatot és vezetékes internetszolgáltatást Pakisztánban, hogy a csütörtökön kezdődött választásokat zavartalanul megtarthassák - jelentette be a helyi belügyminisztérium.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A minisztérium közleménye szerint a telekommunikációs hálózatok szinte teljes kiiktatását az utóbbi időben tapasztalható terrorcselekmények indokolták - az országban tartózkodó újságírók csütörtök reggel még arról számoltak be, hogy a vezetékesnet-szolgáltatások még használhatók, később azonban független forgalomfigyelő szolgáltatások már azt jelezték, hogy gyakorlatilag teljes, országos internetes vesztegzár alá került az ország.

A szavazás a reggeli órákban indult és az urnák 17 órakor zárnak, a minisztérium ugyanakkor azt nem közölte, mikor állhatnak helyre a távközlési szolgáltatások az országban.

Jóllehet a régióban nem precedens nélküli a hasonló intézkedés egyes, politikai szempontból kritikus időszakokban, egy országos szintű lekapcsolás egy olyan nagy népességű országban, mint Pakisztán, meglehetősen ritkának számít.

Via TechChrunch.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.