:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 8. 13:23

Pakisztán választ, lőttek az internetnek

Szokatlan módon tart kampánycsendet Pakisztán a csütörtökön kezdődött választások idején.

Átmenetileg lekapcsolták az összes mobilhálózatot és vezetékes internetszolgáltatást Pakisztánban, hogy a csütörtökön kezdődött választásokat zavartalanul megtarthassák - jelentette be a helyi belügyminisztérium.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A minisztérium közleménye szerint a telekommunikációs hálózatok szinte teljes kiiktatását az utóbbi időben tapasztalható terrorcselekmények indokolták - az országban tartózkodó újságírók csütörtök reggel még arról számoltak be, hogy a vezetékesnet-szolgáltatások még használhatók, később azonban független forgalomfigyelő szolgáltatások már azt jelezték, hogy gyakorlatilag teljes, országos internetes vesztegzár alá került az ország.

A szavazás a reggeli órákban indult és az urnák 17 órakor zárnak, a minisztérium ugyanakkor azt nem közölte, mikor állhatnak helyre a távközlési szolgáltatások az országban.

Jóllehet a régióban nem precedens nélküli a hasonló intézkedés egyes, politikai szempontból kritikus időszakokban, egy országos szintű lekapcsolás egy olyan nagy népességű országban, mint Pakisztán, meglehetősen ritkának számít.

Via TechChrunch.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 05:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.