Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 7. 12:28

Adatbrókereknél törli a személyes adatokat a Mozilla új fizetős eszköze

A Firefox Monitor mostantól Mozilla Monitor néven folytatja, emellett a szervezet egy új, előfizetéses adatvédelmi felügyeleti szolgáltatást vezet be Mozilla Monitor Plus néven.

Új fizetős szolgáltatást indított a Mozilla, mellyel a felhasználó automatizáltan figyelheti, hogy milyen személyes adatai kerültek az egyes adatbróker cégek és oldalak birtokába a különböző közösségi oldalak, alkalmazások és online trackerek által. Az átvizsgálás során az eszköz olyan adatokat lelhet fel, mint az előfizető neve, jelenlegi és korábbi lakcíme, de akár olyan érzékenyebb információkat is, amik a bűnügyi előélettel, hobbikkal, vagy a látogatott intézményekkel (például a gyerekek iskolája) kapcsolatosak.

A felhasználó ezen felül kérheti vizsgálat után az adatok eltávolítását, a Mozilla az Onerep nevű céggel együttműködve kezeli az eltávolítási kérelmeket. A kérelmek feldolgozása általában hét és tizennégy napot vesz igénybe, de sajnos nem garantált, hogy minden információt sikerült eltávolíttatni.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A havi 9 dolláros (vagy évi 107,88 dolláros) Mozilla Monitor Plus a kompromittált e-mail címeket mutató Mozilla Monitor szolgáltatás kiterjesztése. Az eszköz több mint 190 adatközvetítő weboldalt követ proaktívan, a cég állítása szerint ez kétszer több, mint amennyit a konkurens hasonló eszközök tudnak figyelni. Viszont a Mozilla Monitor és a Monitor Plus egyelőre csak az Egyesült Államokban élők számára érhető el.

databrók

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.