:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 7. 12:28

Adatbrókereknél törli a személyes adatokat a Mozilla új fizetős eszköze

A Firefox Monitor mostantól Mozilla Monitor néven folytatja, emellett a szervezet egy új, előfizetéses adatvédelmi felügyeleti szolgáltatást vezet be Mozilla Monitor Plus néven.

Új fizetős szolgáltatást indított a Mozilla, mellyel a felhasználó automatizáltan figyelheti, hogy milyen személyes adatai kerültek az egyes adatbróker cégek és oldalak birtokába a különböző közösségi oldalak, alkalmazások és online trackerek által. Az átvizsgálás során az eszköz olyan adatokat lelhet fel, mint az előfizető neve, jelenlegi és korábbi lakcíme, de akár olyan érzékenyebb információkat is, amik a bűnügyi előélettel, hobbikkal, vagy a látogatott intézményekkel (például a gyerekek iskolája) kapcsolatosak.

A felhasználó ezen felül kérheti vizsgálat után az adatok eltávolítását, a Mozilla az Onerep nevű céggel együttműködve kezeli az eltávolítási kérelmeket. A kérelmek feldolgozása általában hét és tizennégy napot vesz igénybe, de sajnos nem garantált, hogy minden információt sikerült eltávolíttatni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A havi 9 dolláros (vagy évi 107,88 dolláros) Mozilla Monitor Plus a kompromittált e-mail címeket mutató Mozilla Monitor szolgáltatás kiterjesztése. Az eszköz több mint 190 adatközvetítő weboldalt követ proaktívan, a cég állítása szerint ez kétszer több, mint amennyit a konkurens hasonló eszközök tudnak figyelni. Viszont a Mozilla Monitor és a Monitor Plus egyelőre csak az Egyesült Államokban élők számára érhető el.

databrók

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 23:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.