Szerző: Koi Tamás

2024. január 19. 14:21

Nem fogod elhinni, mennyivel emeli meg díjait a Yettel tavasszal

Meglepetés! A Yettel Magyarország is megemeli márciustól mobiltarifáinak havi díját, méghozzá úgy, hogy a Vodafone és a Telekom közé pozícionálta be magát, legalábbis az árváltozás mértékét tekintve. Pár tized százalékkal.

Valóságos versenycunami zajlik a magyarországi távközlési piac prominens szereplői között, már ha létezik egyáltalán ilyen szó, mindenesetre a Telekom, a 4iG/Vodafone/Digi és a Yettel közti öldöklő küzdelemre lassan tényleg nem lehet eléggé eposzi jelzőket találni, akár arról van szó, hogy az ügyfelek kedvében kell járni, akár annak ellenkezőjéről vagy éppen mindkettőről egyszerre.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Yettel Magyarország is ebben a cipőben jár, hiszen egyik kezével, elvesz, másik kezével meg ad, mert bár megtehetné, hogy a tavalyi 17,6%-os átlagos pénzromlás mértékében korrigálja díjcsomagjainak havi díját március 5-től, mégsem teszi.

Hanem 15,3 százalékkal fogja.


Ez egyébként éppen 0,1 százalékkal kevesebb, mint a Vodafone még tavaly bejelentett díjkorrekciójának mértéke és 0,3 százalékkal több, mint a Telekom hét elején közölt száma.

Gyors kalkulációnk szerint a Vodafone ezzel összességében két év alatt 24%-ot emel majd, a Telekom 29,5%-ot, a Yettel pedig 29,9%-ot, nem számítva persze a kedvezményeket.

Vidám, madárcsicsergéstől és versengéstől hangos kikeletet mindenkinek!

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról