:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 21. 14:03

Sok újat nem hoz a Galaxy S24 széria, legalábbis ami a hardvert illeti

Menetrendszerűen, a jövő év első heteiben rántja majd le a leplet a Samsung a Galaxy okostelefon-sorozat következő csúcskategóriás tagjairól, melyek első ránézésre alig hoznak érdemi változást a kurrens szériához képest.

A 2024-as esztendő kezdete is csak egy megszokott, unalmas termékfrissítő-időszak lehet majd a világ első számú okostelefongyártója, a Samsung Electronics számára, legalábbis a napokban az internetre kiszivárgott specifikációk és képek láttán aligha számíthatunk jövőre korszakalkotó újdonságra. Hacsak...

...hacsak a január 17-re várt Galaxy Unpacked címe, a "Galaxy AI is coming" nem utal mégis valami különlegességre az idei termékvonalat illetően, ami persze mi más lenne, mint valami mesterséges intelligencia-alapú fejlesztés.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A The Verge szerint mindenesetre gyanús, hogy a Korea Times éppen múlt hónapban szellőztette meg, hogy a Samsung következő okostelefon-zászlóshajóiba integrálva lesz a gyártó saját, Gauss nevű AI modellje, mely egyebek mellett képek generálására és szerkesztésére, e-mailek írására, dokumentumok összefoglalására és kódsorok írására lesz elsősorban alkalmas, esetleg telefonhívások valósidejű fordítására. 

Nem lennénk meglepve, ha a koncepció némileg merítene a Google-féle Gemini Nano-ból, mely a Google kifejezetten okostelefonos környezetbe szánt nagy nyelvi modellje és elsőként a Pixel 8 Pro-n működik majd.

Az új Samsung Galaxy csúcsmodellekből egyébként jövőre is három érkezik, a legfőbb hardveres újdonság pedig a Snapdragon 8 Gen 3 SoC lesz, amit esetleg a Samsung saját rendszerprocesszora, az Exynos 2400 helyettesíthet majd egyes régiókban. Meh...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 06:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.