:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 19. 13:45

Nem díjazta, ezért bírságolta az Elittárs kamuzását a GVH

Ismét társkeresőt bírságolt a GVH, ezúttal az Elittárs kapott a nyakába 169 millió forintos büntetést azért, mert megtévesztette a fogyasztókat.

Aki bármilyen aspektusból elitnek képzeli magát és/vagy szíve választottját és társkeresésre adja a fejét, az fizessen érte - alighanem ez adja az Elittárs nevű társkereső szolgáltatást üzleti modelljének gerincét, amire egy most lezárult versenyhatósági vizsgálat is jól rímel, melyben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 169 millió forintra bírságolt a szolgáltatást nyújtó Spark Networks Services GmbH.-t.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A hatóság tavaly nyáron kezdte vizsgálni a társkeresőt, mivel felmerült a gyanú, hogy a szolgáltató megtéveszti a fogyasztókat a szolgáltatás néhány, lényeges jellemzőjét illetően.

A gyanú be is igazolódott, így kiderült, hogy bár az Elittárs kínál ingyenes társkeresési lehetőséget, az valójában nem tudja betölteni a funkcióját, mivel az ingyenes felhasználók

nem tudták megtekinteni a többiek profilképeit és üzenetek küldésére, vagy olvasására sem váltak képessé.

Az Elittárs emellett büszkén hirdette, hogy 15 millió aktív taggal rendelkezik világszerte és 800 ezer új tag csatlakozik hozzá havonta, ám kiderült, hogy ezek valójában nem is aktív tagok és nem is érhetők el mind a magyar felhasználók számára.

A hatósággal végig együttműködő szolgáltató viszonylag olcsón megúszta a fenti jogsértéseket, hiszen 2020-ban a be2.hu és az academicsingles.hu luxemburgi üzemeltetőjét 1,6 milliárd forintra bírságolták, szintén jórészt az előfizetések részleteire vonatkozó megtévesztő/kamu információk közlése miatt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 08:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.