:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 14. 14:49

Megjött a Proton Mail asztali alkalmazás

Windows és macOS rendszerek alatt is telepíthetővé vált a Proton Mail béta verziója - korlátozott körben- , többek közt offline használatot és titkosított e-mail továbbítást kínálva.

A Proton Mail levelező és a Proton Calendar naptár funkcióihoz is teljes hozzáférést biztosít a Proton Mail alkalmazás asztali verziója, Windows és macOS rendszerek alatt. A svájci cég közleménye szerint az app ugyanúgy végponttól végpontig terjedő titkosítással védi az e-maileket, akárcsak a böngészőből használható szolgáltatás, míg a következő hetekben megérkezik az e-mailek offline elérésének lehetősége is.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Igaz, kerülőúton eddig is lehetséges volt az e-maileket online kapcsolat nélkül elérni külsős asztali klienseken (Microsoft Outlook, Apple Mail) keresztül, a Proton Mail Bridge használatával, a dedikált asztali app viszont közvetlenül garantálja a funkciót a levelek gyorsítótárazásával.

A Proton a titkosított automatikus továbbítást is biztosítja a fizetős felhasználóknak, mind az asztali, mind a böngésző verzióban, bár a továbbítás titkosítása csak akkor érvényes, ha a továbbított e-mailek más Proton-felhasználókhoz kerülnek.

Az appot egyelőre csak a Visionary fizetős szint előfizetői használhatják, de 2024 elején minden felhasználóhoz megérkezik.

proton_(1)

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 15:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.