Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 30. 13:36

Ingyen kapnak GTA-játékokat a Netflix előfizetői

Érkezik meg a Netflix játékkatalógusába a Rockstar klasszikusainak felújított változatait kínáló Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

A játékpiacon tapogatozó Netflix egy komoly franchise behúzásával próbálja népszerűsíteni szolgáltatását, a streamingóriás bejegyzése szerint az előfizetők december 14-től a Netflix iOS és Android mobilalkalmazásain keresztül férhetnek hozzá a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition csomagban foglalt programokhoz.

Nevezetesen a Grand Theft Auto III (2001), a Grand Theft Auto: Vice City (2002) és a Grand Theft Auto: San Andreas (2004) címekkel bővül az előfizetők számára ingyenesen hozzáférhető kínálat, amelyek eredetileg PlayStation 2 és Xbox konzolokra jelentek meg. A sorozat első 3D-s darabja, a Grand Theft Auto III debütálásakor óriási sikert aratott a nyílt világú játékok úttörőjeként, és a GTA-sorozat fénye azóta mit sem csorbult.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Az egy évtizeddel ezelőtti kiadás ellenére a Grand Theft Auto V továbbra is az egyik legkelendőbb és legtöbbet játszott játék számos platformon, és néhány hete hatalmas visszhangot kapott a bejelentés, hogy hamarosan megjelenik az első előzetes a Grand Theft Auto VI-hoz.

A Netflix közleménye nem részletezi, miben térnek el az általa közzétett kiadások a korábbi mobilportoktól,. Ez az első alkalom, hogy a Netflix elérhető játékainak könyvtára a gondosan válogatott indie címek mellett népszerű sorozat darabjaival erősít. A cég játékszolgáltatása jelenleg mintegy 80 iOS és Android játékhoz biztosít hozzáférést meglévő előfizetéseik részeként, de arról egyelőre még mindig nem közölt számokat, hogy aktívan hányan játszanak a programokkal.

gtavicecity

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról