:

Szerző: Koi Tamás

2023. november 30. 12:02

Újabb területeken válik elérhetővé a gigabites internet a Vodafone-nál

Nem állt meg a vezetékes hálózat fejlesztése a Vodafone Magyarországnál a tulajdonosváltás óta eltelt időszakban.

Bár a GPON-hoz képest a HFC-alapú hálózatokban rejlő potenciál jelentősen alacsonyabb, illetve a kábelhálózatok általában véve kevésbé hatékonyan üzemeltethetők az optikai infrastruktúrákhoz képest, minden nem jelenti azt, hogy ne lehetne többet kihozni ezekből a rendszerekből fejlesztések (elsősorban az EURODOCSIS 3.1 upgrade) révén.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Erre vállalkozott az elmúlt időszakban az év elején új tulajdonoshoz került Vodafone Magyarország, mely ma bejelentette, hogy a közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett fejlesztéseket, melynek köszönhetően az érintett területeken elérhetővé vált a gigabites letöltési sávszélességet biztosító internetelérés. Ezzel a Vodafone üzemeltetésében lévő hálózat 81%-a gigabit-képes - igaz, csak az előfizető irányába.

Az alábbi településeken november 28. és december 5. között fokozatosan válik használhatóvá a gyorsabb elérés:

  • Bács-Kiskun vármegye: Kiskunfélegyháza
  • Békés vármegye: Gyomaendrőd
  • Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: Kazincbarcika
  • Csongrád-Csanád vármegye: Csongrád
  • Fejér vármegye: Agárd, Baracska, Dinnyés, Ercsi, Gárdony, Gyúró, Kajászó, Kápolnásnyék, Martonvásár, Mór, Nagyveleg, Tordas, Velence
  • Pest vármegye: Budajenő, Budakalász, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csomád, Csörög, Dánszentmiklós, Dunaharaszti, Farmos, Kiskunlacháza, Leányfalu, Makád, Páty, Penc, Pilisborosjenő, Pilisszentlászló, Pomáz, Ráckeve, Rád, Százhalombatta, Szentendre, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Taksony, Tápiógyörgye, Tápiószele, Tápiószőlős, Tárnok, Telki, Tök, Újszilvás, Üröm, Vác, Vácduka, Váchartyán, Vácrátót, Zsámbék
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: Újfehértó
  • Veszprém vármegye: Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Bánd, Csopak, Felsőörs, Herend, Lovas, Paloznak, Szentgál

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 14:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.