Szerző: Koi Tamás

2023. november 21. 12:59

Feltűnően lassan tölthet be a YouTube Firefoxon

A YouTube egyszer, s mindenkorra szeretne leszámolni a reklámblokkolókkal, a harc azonban úgy tűnik, némi járulékos veszteséget is okozhat.

Feltűnően lassan töltődik be a YouTube felülete az utóbbi időszakban egyes felhasználóknál, melyeknél közös metszet, hogy mindegyikük Firefox böngészőt használ - írja a különböző reddites visszajelzések alapján a 9to5google.com.

A visszajelzések szerint az érintettek számítógépein a videomegosztó felülete hosszú másodpercekig gyakorlatilag egy üres oldalt mutat, majd ezt követően kezd csak betölteni a szolgáltatás nyitóoldala. Hasonló jelenséget jellemzően valamilyen kapcsolati hiba okozhat, ám ugyanazon a számítógépen egy Google Chrome böngészőből meghívva a felület pillanatok alatt betöltődik - derül ki a netes beszámolókból.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A Google a lapnak küldött válaszában közölte, a YouTube reklámblokkolókat használó nézőknél a felület betöltési sebessége jelentősen lassabb lehet, a cég szerint ugyanakkor ez böngészőfüggetlen jelenség, vagyis nincs kihegyezve egyetlen rivális böngészőre sem - ennek némileg ellentmondani látszik, hogy ha a Firefox böngésző Chrome-nak álcázza magát, a probléma azonnal megszűnik.

Egyes spekulációk szerint a problémának nincs köze a reklámblokkolókhoz és a Google-hez sem, egyszerűen egy bug került a Firefox által használt Gecko böngészőmotorba, amit remélhetőleg a visszajelzések alapján hamarosan javítanak majd.

Via 9to5google.com

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.