:

Szerző: Koi Tamás

2023. november 21. 12:59

Feltűnően lassan tölthet be a YouTube Firefoxon

A YouTube egyszer, s mindenkorra szeretne leszámolni a reklámblokkolókkal, a harc azonban úgy tűnik, némi járulékos veszteséget is okozhat.

Feltűnően lassan töltődik be a YouTube felülete az utóbbi időszakban egyes felhasználóknál, melyeknél közös metszet, hogy mindegyikük Firefox böngészőt használ - írja a különböző reddites visszajelzések alapján a 9to5google.com.

A visszajelzések szerint az érintettek számítógépein a videomegosztó felülete hosszú másodpercekig gyakorlatilag egy üres oldalt mutat, majd ezt követően kezd csak betölteni a szolgáltatás nyitóoldala. Hasonló jelenséget jellemzően valamilyen kapcsolati hiba okozhat, ám ugyanazon a számítógépen egy Google Chrome böngészőből meghívva a felület pillanatok alatt betöltődik - derül ki a netes beszámolókból.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google a lapnak küldött válaszában közölte, a YouTube reklámblokkolókat használó nézőknél a felület betöltési sebessége jelentősen lassabb lehet, a cég szerint ugyanakkor ez böngészőfüggetlen jelenség, vagyis nincs kihegyezve egyetlen rivális böngészőre sem - ennek némileg ellentmondani látszik, hogy ha a Firefox böngésző Chrome-nak álcázza magát, a probléma azonnal megszűnik.

Egyes spekulációk szerint a problémának nincs köze a reklámblokkolókhoz és a Google-hez sem, egyszerűen egy bug került a Firefox által használt Gecko böngészőmotorba, amit remélhetőleg a visszajelzések alapján hamarosan javítanak majd.

Via 9to5google.com

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 14:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.