Szerző: Koi Tamás

2023. november 21. 12:59

Feltűnően lassan tölthet be a YouTube Firefoxon

A YouTube egyszer, s mindenkorra szeretne leszámolni a reklámblokkolókkal, a harc azonban úgy tűnik, némi járulékos veszteséget is okozhat.

Feltűnően lassan töltődik be a YouTube felülete az utóbbi időszakban egyes felhasználóknál, melyeknél közös metszet, hogy mindegyikük Firefox böngészőt használ - írja a különböző reddites visszajelzések alapján a 9to5google.com.

A visszajelzések szerint az érintettek számítógépein a videomegosztó felülete hosszú másodpercekig gyakorlatilag egy üres oldalt mutat, majd ezt követően kezd csak betölteni a szolgáltatás nyitóoldala. Hasonló jelenséget jellemzően valamilyen kapcsolati hiba okozhat, ám ugyanazon a számítógépen egy Google Chrome böngészőből meghívva a felület pillanatok alatt betöltődik - derül ki a netes beszámolókból.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A Google a lapnak küldött válaszában közölte, a YouTube reklámblokkolókat használó nézőknél a felület betöltési sebessége jelentősen lassabb lehet, a cég szerint ugyanakkor ez böngészőfüggetlen jelenség, vagyis nincs kihegyezve egyetlen rivális böngészőre sem - ennek némileg ellentmondani látszik, hogy ha a Firefox böngésző Chrome-nak álcázza magát, a probléma azonnal megszűnik.

Egyes spekulációk szerint a problémának nincs köze a reklámblokkolókhoz és a Google-hez sem, egyszerűen egy bug került a Firefox által használt Gecko böngészőmotorba, amit remélhetőleg a visszajelzések alapján hamarosan javítanak majd.

Via 9to5google.com

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról