:

Szerző: Koi Tamás

2023. november 17. 13:01

Mostantól szoptatós videókkal is lehet pénzt csinálni a YouTube-on

Frissültek a YouTube szigorú reklámelhelyezési feltételei, így mostantól már nem kizáró ok a női mell vagy fenék ábrázolása a reklámokkal ellátott videókban - persze bizonyos határokon belül.

Új video-monetizálási lehetőséget kapnak az influenszerek és egyéb kreatív youtuberek a YouTube frissített hirdetéselhelyezési feltételei révén. A frissített szövegezés értelmében legalábbis mostantól lehetőség van arra, hogy olyan videók után is pénzhez jusson a csatorna tulajdonosa, melyeken női mell vagy mellbimbó látható.

Azzal a feltétellel, ha a videó szoptatást ábrázol, illetve kötelezően megjelenik benne egy gyerek is.

Ugyanígy engedélyezett a mellszívó pumpák használatát direktben ábrázoló videókban a reklámelhelyezés, ugyanakkor akárcsak a szoptatás esetében, itt is egyértelműen kontextusba kell helyezni a "cselekményt".

breastfeeding

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A YouTube szerint a reklámozási kódex változtatását az indokolta, hogy számtalan visszajelzés érkezett a szoptatást segítő videók kapcsán az "ebben az élethelyzetben" lévő szülők részéről, ezzel a videomegosztó szolgáltatás pedig összességében az ilyen tartalmak terjedését, könnyebb hozzáférhetőségét kívánja elősegíteni.

A női kebleket a fentiek alapján direkt módon ábrázoló videók mellett mostantól monetizálhatók azok a videók is, melyek bizonyos, a fenék mozgását hangsúlyosabbá tévő táncmozdulatokat ábrázolnak, azzal a kitétellel, hogy az ábrázolás nem fókuszál kifejezetten a hiányos öltözetre, elsődleges és másodlagos nemi szervekre és a táncos nem mímel szexuális tevékenységet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 08:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.