:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 16. 13:30

Posztumusz újságírói díjat kapott Szedlák „Kelt” Ádám

A negyvenévesen elhunyt újságírót választották az "Év Informatikai Újságírója" címmel járó Kovács Attila-díj idei nyertesének.

A Neumann Társaság minden évben az IVSZ-szel és az Infotér Egyesülettel közösen ítéli oda a 2010-ben elhunyt számítástechnikai újságíró, Kovács Attila nevét viselő díjat, melyet idén a közelmúltban elhunyt Szedlák Ádám szabadúszó újságíró kapott.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Szedlák Ádám 2008-tól 2013-ig az Origo Techbázis rovatának munkatársa volt. Pályafutását az Origo után a VS.hu tudományos-technikai újságírójaként, majd kulturális rovatának vezetőjeként folytatta. Ez volt az első olyan magyar kultrovat, amely témái közé tartozónak tekintette a digitális kultúrát. Szedlák 2016-tól szabadúszóként dolgozott, írásai többek között a 24.hu-n, a Magyar Narancsban, a Forbes magazinban, a Kreatívban és a HWSW oldalán is megjelentek.

"Szedlák Ádám a digitális kultúra meghatározó alakítója, újító szellemiségű egyénisége volt, a tudományos újságírás megkerülhetetlen alakja" – emelte ki a társaság a laudációban.

„Egyszerre voltál a legnagyobb geek és nerd, a szavak legjobb értelmében, mert hát - most őszintén - ki másnak jutna eszébe, hogy a franciák internetéről, a Minitelről cikket írjon?  - írtuk nemrég a szeptember 1-jén, negyvenéves korában elhunyt Kelt emlékére, amikor címlapunkon közzétettük egy korábbi írását.

szedlak_adam_foto

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 10:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.