:

Szerző: Koi Tamás

2023. november 8. 09:33

Egy fél várost elkerül a Vodafone díjkorrekciós mechanizmusa

A monori primer körzetben élőkkel mindig is kivételezett a Vodafone Magyarország, illetve előtte a UPC, mely 2019-ben került a Vodafone szárnyai alá. Ennek persze nem minden esetben örültek a szolgáltató ügyfelei, most viszont ez a kivételes helyzet a változatosság kedvéért az előnyükre válik.

Van egy település Budapesttől nagyjából 25 kilométerre, melynek - és környékének - lakói egészen kivételes helyzetben vannak a telekommunikációs infrastruktúrát illetően. Ez a monori 29-es primer körzet, mely most éppen a Vodafone Magyarország "fennhatósága" alá tartozik, mióta a cég megvette a UPC Magyarországot, amelybe még 2008-ban olvadt be a szép emlékű Monortel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A körzet egyes területein ezen a ponton technológiai szempontból nagyjából megállt az idő, vagyis a mai napig ugyanazt a Monortel által kiépített réz érpáras (xDSL) infrastruktúrát használhatják azok, akik számára nem érhető el jobb alternatíva. A mostani ínséges időkben számukra kicsi könnyebbség, hogy a Vodafone a cég decemberben hatályba lépő új szerződési feltételei alapján eltekint a jövő márciusban esedékes inflációkövető díjkorrekció alkalmazásától az esetükben.

Fontos, hogy az intézkedés csak azokra a díjcsomagokra vonatkozik, melyek a monori réz érpáras területen érvényesek és értelemszerűen csak a helyhez kötött (vezetékes) szolgáltatásokra. 

Felmerülhet persze a kérdés, hogy a mi a helyzet azokkal az ex-inviteles területekkel, ahol Monorhoz hasonlóan a lakosság jelentős része a mai napig xDSL-alapú internetelérés használatára van kárhoztatva - ők jelenleg a Digi ügyfelei, részükre azonban egyelőre nem vonatkozik hasonló feltétel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 05:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.