Szerző: Koi Tamás

2023. november 8. 09:33

Egy fél várost elkerül a Vodafone díjkorrekciós mechanizmusa

A monori primer körzetben élőkkel mindig is kivételezett a Vodafone Magyarország, illetve előtte a UPC, mely 2019-ben került a Vodafone szárnyai alá. Ennek persze nem minden esetben örültek a szolgáltató ügyfelei, most viszont ez a kivételes helyzet a változatosság kedvéért az előnyükre válik.

Van egy település Budapesttől nagyjából 25 kilométerre, melynek - és környékének - lakói egészen kivételes helyzetben vannak a telekommunikációs infrastruktúrát illetően. Ez a monori 29-es primer körzet, mely most éppen a Vodafone Magyarország "fennhatósága" alá tartozik, mióta a cég megvette a UPC Magyarországot, amelybe még 2008-ban olvadt be a szép emlékű Monortel.

A körzet egyes területein ezen a ponton technológiai szempontból nagyjából megállt az idő, vagyis a mai napig ugyanazt a Monortel által kiépített réz érpáras (xDSL) infrastruktúrát használhatják azok, akik számára nem érhető el jobb alternatíva. A mostani ínséges időkben számukra kicsi könnyebbség, hogy a Vodafone a cég decemberben hatályba lépő új szerződési feltételei alapján eltekint a jövő márciusban esedékes inflációkövető díjkorrekció alkalmazásától az esetükben.

Fontos, hogy az intézkedés csak azokra a díjcsomagokra vonatkozik, melyek a monori réz érpáras területen érvényesek és értelemszerűen csak a helyhez kötött (vezetékes) szolgáltatásokra. 

Felmerülhet persze a kérdés, hogy a mi a helyzet azokkal az ex-inviteles területekkel, ahol Monorhoz hasonlóan a lakosság jelentős része a mai napig xDSL-alapú internetelérés használatára van kárhoztatva - ők jelenleg a Digi ügyfelei, részükre azonban egyelőre nem vonatkozik hasonló feltétel.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról