:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 27. 11:02

Van egy cég, amely komolyan fellélegezhet az irodába visszaköltöző dolgozóknak köszönhetően

A pandémia teljesen feje tetejére állította az irodai munkavégzést, mely jó eséllyel sosem lesz már olyan, mint régen. Mindez cégek tömkelegének életét befolyásolta, értelemszerűen nem csak a technológiai szektorban.

Tény, hogy komolyan fellendítette a PC-k és egyéb, otthoni munkavégzéshez használható kütyük és eszközök (például otthoni irodabútorok) forgalmát a pandémia során a legtöbb irodai dolgozó számára elrendelt otthoni munkavégzés, míg más cégeknek szenvedést, de legalábbis komoly forgalomesést, illetve profitvesztést hozott a járványhelyzet.

Az Unilever héten kiadott üzleti jelentéséből most mindenesetre azt is megtudhatjuk, hogy az irodisták otthon némileg ápolatlanabbak, mint az irodákban, de mindenképpen büdösebbek.

dezodor

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Erre utal legalábbis, hogy a számos dezodormárkát (pl Dove, Rexona, Impulse) forgalmazó cég szerint jót tett a home office szabályok lazítása az üzletnek, ami számszerűsítve azt eredményezte, hogy 15%-kal több dezodort értékesített globálisan a vállalat, mint egy évvel korábban. 

Az Unilever testápolási termékeket felvonultató részlege Európában amúgy az egyetlen divízió volt, ami éves szinten növekedni tudott, így valamennyire kompenzálta többek között az enyhe nyárból fakadó jégkrémeladás-csökkenést. 

Via The Verge.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 17:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.