Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 19. 14:03

Egyszer lejátszható hangüzenetek jönnek a WhatsAppba

Önmegsemmisítő hangjegyzetek küldésének lehetőségével bővül a csevegő, amit egyelőre a bétatesztelők érhetnek el.

Többé nem kell amiatt aggódniuk a felhasználóknak, hogy a Whatsappon keresztül küldött hangüzeneteiket megoszthatja vagy rögzítheti a másik fél. A jövőben lehetőség lesz egyszer hallgatható hangfelvételeket küldeni egymásnak, amik utána megsemmisítik magukat, hasonlóan a már bevezetett egyszer megtekinthető képekhez. Az ilyen beállítással küldött hangjegyzeteknél a címzett egy bekarikázott egyes számot fog látni.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A hangüzenetek népszerűsége látványosan megnőtt a legnépszerűbb csevegőalkalmazásokban, a mondanivaló gyorsabb és kényelmesebb megosztása miatt, az egyszeri lejátszás után ködbe vesző formátumnak köszönhetően már olyan bizalmas információk is biztonságosabban oszthatók meg a másik féllel, mint akár az egyes jelszavak, vagy személyesebb beszélgetések.

A funkciót egyelőre béta verzióban érheti el a felhasználók szűk köre androidos okostelefonokon és iPhone-okon, a következő hetek során várható a stabil kiadással való szélesebb körű bevezetés is, de a pontos ütemtervre vonatkozóan egyelőre nem osztott meg információkat a cég.

whatsapp_voice_illu

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról