Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 19. 14:03

Egyszer lejátszható hangüzenetek jönnek a WhatsAppba

Önmegsemmisítő hangjegyzetek küldésének lehetőségével bővül a csevegő, amit egyelőre a bétatesztelők érhetnek el.

Többé nem kell amiatt aggódniuk a felhasználóknak, hogy a Whatsappon keresztül küldött hangüzeneteiket megoszthatja vagy rögzítheti a másik fél. A jövőben lehetőség lesz egyszer hallgatható hangfelvételeket küldeni egymásnak, amik utána megsemmisítik magukat, hasonlóan a már bevezetett egyszer megtekinthető képekhez. Az ilyen beállítással küldött hangjegyzeteknél a címzett egy bekarikázott egyes számot fog látni.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A hangüzenetek népszerűsége látványosan megnőtt a legnépszerűbb csevegőalkalmazásokban, a mondanivaló gyorsabb és kényelmesebb megosztása miatt, az egyszeri lejátszás után ködbe vesző formátumnak köszönhetően már olyan bizalmas információk is biztonságosabban oszthatók meg a másik féllel, mint akár az egyes jelszavak, vagy személyesebb beszélgetések.

A funkciót egyelőre béta verzióban érheti el a felhasználók szűk köre androidos okostelefonokon és iPhone-okon, a következő hetek során várható a stabil kiadással való szélesebb körű bevezetés is, de a pontos ütemtervre vonatkozóan egyelőre nem osztott meg információkat a cég.

whatsapp_voice_illu

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.