:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 19. 13:39

Éles üzembe állt a 4iG új tévés platformja

Elindította közös, csoportszintű televíziós platformjának kereskedelmi üzemét - egyelőre egy kisebb előfizetői kör számára - a 4iG Csoport. A cég elsőként az albán One leányvállalatnál vezette be a vadonatúj One TV-t.

Nagyjából egy hónappal azután, hogy a svájci Kudelski bejelentette, hogy a 4iG Csoport a cég NAGRA nevű tartalomelosztó platformját választotta a jövőbeni tévés műsorterjesztési szolgáltatásának alapjául, máris elindult az első leányvállalatnál az új rendszerre épülő kereskedelmi szolgáltatás.

00:50
 

One Tv - Dita e Ndeshjes

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A fejlett IPTV/OTT hibrid One TV a cégcsoport albán fiókcégénél jelent meg először a portfólióban, és a hasonló piaci megoldásokhoz igazodva lineáris televíziós műsorfolyamot és on-demand tartalmakat (TVOD, SVOD, applikációk) egyaránt kínál egy egyedileg márkázott, okostelefonokra, okostévékre (set-top boxokra), tabletekre vagy éppen PC-s böngészőre kialakított felületen.

00:53
 

One Tv - Mbrëmja e Filmit

Még több videó

A platform lelkét egyelőre egy android-alapú alkalmazás jelenti, jelenleg úgy tűnik, hogy a kereskedelmi szolgáltatás indulásakor az applikáció iOS-es verziója nem készült még el. A nézők az alkalmazás használatához egy androidos set-top boxot is igényelhetnek a szolgáltatótól.

A Kudelski szeptember 13-án jelentette be, hogy a NAGRA használatára vonatkozó megállapodást kötött a 4iG-val, melynek kapcsán a cégcsoport részéről Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hogy a platform kiválasztása logikus döntés volt a társaság számára, hiszen "újgenerációs" IT- és telekommunikációs szolgáltatóként egy újgenerációs tévéplatformra volt szüksége a cégnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 22:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.