:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 13. 13:58

Üzletláncot épít a Netflix

Enni, szórakozni és vásárolni lehet majd a streamingszolgáltató fizikai boltjaiban.

Új területre merészkedik a világ legnépszerűbb SVOD-szolgáltatója, hogy monetizálja a népszerű tévéműsorok iránti rajongást: sokoldalú szabadidős elfoglaltságokat nyújtó üzletláncot kezd el kiépíteni. A Netflix House névre keresztelt Netflix-üzletek különféle étkezési, szórakozási és vásárlási élményeket kínálnak majd a rajongóknak, akik még egy Squid Game tematikájú akadálypályát is kipróbálhatnak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A tervek szerint az első két "Netflix-ház" 2025-ben nyílik meg az Egyesült Államokban, de a későbbiekben a  világ más országaira való terjeszkedés is a koncepció része, a cég egyelőre a további helyszínek kiválasztásán dolgozik. Az üzletekben emellett váltakozó installációkat lehet megtekinteni, főleg népszerű sorozatok által inspirált éttermekben lehet étkezni, a paletta a gyorséttermi ételektől az igényesebb ételekig fog terjedni.

A médiacégektől nem meglepő, hogy vidámparkokat, jelmezeket, játékokat és egyéb merchandise termékeket vezetnek be karaktereik és műsoraik népszerűsítéséhez, lévén újabb bevételi forrást jelenthetnek. A Netflix marketingstratégiáját korábban már több alkalommal kritizálták a producerek, és a saját üzletlánc ilyen téren is segíthet erősödnie a márkának.

netflix_stroe

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 21:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.