Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 9. 14:00

Új játék jön a 46 éves Atari 2600 konzolra

A Save Mary-t még a konzol aranyéveiben készítették, de soha nem került a boltok polcaira.

Elindult az előrendelés az Atari legendás 2600 konzoljához készített új kazettára, ami a Save Mary című játékot tartalmazza – jelentette be a cég. A Save Mary-t valójában még a játékgép aranyévei alatt fejlesztették két éven át, ami jóval meghaladta az akkoriban jellemző 6-9 hónapos fejlesztési időkereteket, de a konzol életciklusának végén már nem került piacra.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A programot Tod Frye, az Atari veterán munkatársa készítette, aki a Pac-Man és a Swordquest sorozat 2600-as verziójáért is felelt. Ami magát a játékot illeti: a címszereplő Mary nevű hölgyet kell megmenteni, aki egy vízzel megtelő kanyon felett küzd az életéért, a játékos darukkal építheti ki a szereplőt megtartó platformokat.

A 60 dolláros Save Mary kazettát mindössze 500 példányban gyártják, így a gyűjtők vélhetően hamar elkapkodják majd. Akinek már nincs meg a porosodó Atari 2600, megvásárolhatja annak elektronikai szempontból tovább fejlesztett, modern változatát, az Atari 2600+ konzolt.

savemary

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról