Szerző: Koi Tamás

2023. október 9. 13:15

Vége az ingyen Netflixnek Kenyában

A Netflix mára gyakorlatilag a világ összes országában ott van, ahol nem akadályozza ezt valamilyen autoriter rezsim, a fejlődő országok pedig idővel a piacbővítés fő színterévé váltak a cégnek olyannyira, hogy volt, ahol eleinte ingyenes volt a katalógus egy része.

Vége az ingyen netflixezésnek Kenyában.

Igen, van olyan ország, ahol a Netflixért egy fillért (vagyis Kenyában inkább shillinget) sem kell fizetni, miközben a világ más tájékain éppen leszámol a fiókmegosztással a szolgáltató vagy teszemazt hirdetéseket rak a tartalmakba cserébe azért, hogy a nézők változatlan áron fogyaszthassák azokat.

nflx_freeplanlaunch_kenya

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Netflix számára a fejlődő országokban élő internetezők - akik egyáltalán hozzá tudnak férni a cég tartalmaihoz - elérése a további növekedés egyik kulcsa, a vállalat ezért a piacszerzés érdekében olykor komoly engedményeket hajlandó tenni, vagyis inkább hajlandó volt tenni a múltban.

Mint például az ingyenes fiók biztosítása a kenyaiaknak, amit szinte napra pontosan két éve indított útjára a szolgáltató. A szolgáltatásnak persze voltak limitációi, így kizárólag androidos mobilokon keresztül lehetett sorozatot vagy filmet fogyasztani, a katalógus pedig nagyjából a teljes, nemzetközi katalógus negyedét tette ki.

Ez az ingyenes hozzáférés szűnik meg az afrikai országban november 1-jével, a Netflix - meg a konkurensek - pedig minden bizonnyal árgus szemekkel figyelik majd a következő hetekben, hogy az ingyenes fiókok mekkora hányada avanzsálhat majd át fizetőssé.

A Netflix egyébként nem csak Kenyában, hanem Vietnámban is nyújt ingyenes streaminget, hasonló feltételekkel és hasonló időtávban. A délkelet-ázsiai országban elérhető ingyenes csomag beszántásáról egyelőre nem nyilatkozott a szolgáltató.

Via Reuters.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról