:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 4. 13:50

Novembertől nem használhatják üzleti ügyfelek a Telekom feltöltőkártyás szolgáltatását

November 21-től kizárólag magánszemélyek érhetik el a Telekom Domino feltöltőkártyás konstrukciókat.

A folyamatosan csökkenő pre-paid szegmens ügyfelei jellemzően magánszemélyek, de egyéni vállalkozóknál, kisebb cégeknél, szervezeteknél is előfordulnak hívás kezdeményezésére keveset használt, netán riasztóba vagy más eszközbe épített, jellemzően kis forgalmat bonyolító feltöltős SIM-ek. 

A Telekom most végérvényesen kivonul ebből a szegmensből, a cég előzetes intézkedés hiányában 2023. november 21-től minden, jogi személy által használt Domino feltöltőkártyás előfizetést nemes egyszerűséggel megszüntet - derül ki a vállalat weboldalán található tájékoztatóból

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A jogi személyeknek a hívószám megtartására két lehetőségük van: vagy a fenti dátum előtt havi díjas előfizetésre váltják a feltöltős konstrukciót, vagy magánszemély nevére ruházzák át az előfizetést. A kártyán lévő egyenleget havi díjas konstrukció esetében a szolgáltató automatikusan jóváírja a havi díjból, míg a magánszemélyre átírt szerződés egyenlege az átírást követően változatlan marad.

Fontos kitétel - egyben a szegmens utóbbi években tapasztalt jelentős térvesztéséhez számottevően hozzájárult -, hogy egy 2017-es jogszabályváltozást követően egy magánszemélynek maximum 10, egy jogi személynek pedig legfeljebb 50 feltöltőkártyás előfizetés lehet egyszerre a birtokában.

A Telekom novemberi intézkedése a magénszemélyek által használt Domino előfizetéseket semmilyen szinten nem érinti.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.