Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 4. 11:13

Jövőre tényleg lejár a Nintendo Wii U és a 3DS ideje

Búcsút kell inteni a régi Nintendo konzolokon használható online funkcióknak.

A Nintendo 2024. április elején leállítja összes olyan online szolgáltatását, melyek a 3DS és Wii U konzolokhoz fűződnek, érintve a multiplayer módot, az online kooperatív játékot és más közösségi funkciókat. A Mario Kart 8 és a Splatoon Wii U-verzióiban március és augusztus között elérhetetlenné váltak az online funkciók, miután a Nintendónak javítania kellett egy súlyos biztonsági sebezhetőséget, és bár azóta ismét átmenetileg elérhetővé váltak, hamarosan már végérvényesen is nélkülözni kell.

A Nintendo 3DS és Wii U eShopja idén márciusban zárt be véglegesen egy többlépcsős folyamatban, miután folyamatosan csökkent a készülékek felhasználói bázisa, mintegy előrejelezve azt, hogy a japán cég lassan az online támogatásról is lemond.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A 2012-ben megjelent Wii U a Nintendo egyik legrosszabbul teljesítő konzolja, aminek gyártását 2017-ben le is állította a játékóriás, a legjobb címeket pedig port formájában tette elérhetővé a későbbi generációs konzolokon. A 2010-ben kiadott 3DS-t bár eleinte szerényebb érdeklődés övezte, végül sikerült belőle eladni 75 millió darabot, és viszonylag egyenletes eredményeket produkált addig, míg 2020-ben meg nem szűnt a gyártás.

nintendo

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról