:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 2. 14:12

Tom Hanks kiakadt az MI-vel hamisított Tom Hanksre

Ez nem egy Black Mirror rész, hanem a valóság.

Tom Hanks az Instagram-profilján hívta fel rá a figyelmet, hogy egy mesterséges intelligencia segítségével generált kamu-Tom Hanks arcát lehet látni egy fogászati biztosítás reklámjában, amire ő nem adott engedélyt. A színész korábban már hangot adott a deepfake technológia elterjedésével kapcsolatos aggályának, amivel akár többrészes sorozatokat lehetne készíteni a hírességek arcát felhasználva.

Hanks teljesen azért nem zárkózik el a technológiától, egyes esetekben jóváhagyta, hogy arca digitálisan módosított változatai jelenjenek meg különféle filmekben, például a 2004-es Polar Expressben, vagy 2022-es "Az ember, akit Ottónak hívtak" című filmben.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Hollywoodban egyre aktívabb a vita akörül, hogyan lehetne megvédeni a színészeket és alkotókat attól, hogy jogtalanul használják fel az arcukat. Az amerikai írók által indított sztrájk a múlt héten ért véget, mely főleg arra a problémára kívánta felhívni a figyelmet, hogy az MI alááshatja a kreatívok munkáját.

A különböző szakszervezeteket tömörítő Amerikai Írók Céhe ennek eredményeként jóváhagyta az Alliance of Motion Picture and Television szövetséggel kötött megállapodást, amely korlátozza a mesterséges intelligencia filmekben és tévében való felhasználását.

tomhanks

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 00:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.