Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 2. 14:12

Tom Hanks kiakadt az MI-vel hamisított Tom Hanksre

Ez nem egy Black Mirror rész, hanem a valóság.

Tom Hanks az Instagram-profilján hívta fel rá a figyelmet, hogy egy mesterséges intelligencia segítségével generált kamu-Tom Hanks arcát lehet látni egy fogászati biztosítás reklámjában, amire ő nem adott engedélyt. A színész korábban már hangot adott a deepfake technológia elterjedésével kapcsolatos aggályának, amivel akár többrészes sorozatokat lehetne készíteni a hírességek arcát felhasználva.

Hanks teljesen azért nem zárkózik el a technológiától, egyes esetekben jóváhagyta, hogy arca digitálisan módosított változatai jelenjenek meg különféle filmekben, például a 2004-es Polar Expressben, vagy 2022-es "Az ember, akit Ottónak hívtak" című filmben.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Hollywoodban egyre aktívabb a vita akörül, hogyan lehetne megvédeni a színészeket és alkotókat attól, hogy jogtalanul használják fel az arcukat. Az amerikai írók által indított sztrájk a múlt héten ért véget, mely főleg arra a problémára kívánta felhívni a figyelmet, hogy az MI alááshatja a kreatívok munkáját.

A különböző szakszervezeteket tömörítő Amerikai Írók Céhe ennek eredményeként jóváhagyta az Alliance of Motion Picture and Television szövetséggel kötött megállapodást, amely korlátozza a mesterséges intelligencia filmekben és tévében való felhasználását.

tomhanks

a címlapról