Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 2. 14:12

Tom Hanks kiakadt az MI-vel hamisított Tom Hanksre

Ez nem egy Black Mirror rész, hanem a valóság.

Tom Hanks az Instagram-profilján hívta fel rá a figyelmet, hogy egy mesterséges intelligencia segítségével generált kamu-Tom Hanks arcát lehet látni egy fogászati biztosítás reklámjában, amire ő nem adott engedélyt. A színész korábban már hangot adott a deepfake technológia elterjedésével kapcsolatos aggályának, amivel akár többrészes sorozatokat lehetne készíteni a hírességek arcát felhasználva.

Hanks teljesen azért nem zárkózik el a technológiától, egyes esetekben jóváhagyta, hogy arca digitálisan módosított változatai jelenjenek meg különféle filmekben, például a 2004-es Polar Expressben, vagy 2022-es "Az ember, akit Ottónak hívtak" című filmben.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Hollywoodban egyre aktívabb a vita akörül, hogyan lehetne megvédeni a színészeket és alkotókat attól, hogy jogtalanul használják fel az arcukat. Az amerikai írók által indított sztrájk a múlt héten ért véget, mely főleg arra a problémára kívánta felhívni a figyelmet, hogy az MI alááshatja a kreatívok munkáját.

A különböző szakszervezeteket tömörítő Amerikai Írók Céhe ennek eredményeként jóváhagyta az Alliance of Motion Picture and Television szövetséggel kötött megállapodást, amely korlátozza a mesterséges intelligencia filmekben és tévében való felhasználását.

tomhanks

a címlapról