Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 22. 14:00

Megnyitja az utat a Facebook a több személyes profil előtt

Egyetlen e-mail címhez tartozóan több fiókot is készíthetnek a felhasználók, amire korábban nem volt lehetőség.

Lazít a Meta az eddigi korlátokon: a közösségi óriás bejelentette, hogy a Facebookon regisztrált elsődleges fiók és e-mail cím alatt a felhasználók már több személyes profilt is létrehozhatnak, melyek közt úgy váltogathatnak bejelentkezés nélkül, mint eddig az általuk kezelt oldalak közt. A kérdés igaziból csak az, hogy mi tartott a cégnek eddig, hiszen kerülőúton eddig is lehetséges volt több fiókot használni egy újabb e-mail cím létrehozásával, legfeljebb kényelmetlen volt átjelentkezni és visszalépni egy másikba.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A vállalat szerint ennek köszönhetően az internezők egyszerűbben kézben tarthatják internetes jelenlétüket: készíthetnek egy külön fiókot munkahelyi vagy professzionális célokra, és egy kattintással átválthatnak a személyes profiljukra, ahol az ismerősöknek, családtagoknak szánt tartalmakat oszthatják meg.

Mindegyik profilhoz természetesen másik hírfolyam tartozik majd, de egyes funkciók, például a Marketplace eleinte nem lesznek hozzáférhetők a további személyes profiloknál. Az újdonságot világszerte bevezeti a cég, fokozatosan kiterjesztve az országok listáját.

A Meta legfrissebb negyedéves jelentése szerint a Facebooknak júliusban több mint 3 milliárd havi aktív felhasználója volt, a napi aktív felhasználók száma 2,064 milliárd, szemben az előző időszakban mért 2,037 milliárddal. Ez pozitív eredményként könyvelhető el annak fényében, hogy 2021 utolsó negyedévében a közösségi oldal napi aktív felhasználóinak száma első alkalommal csökkenni látszott.

profilok

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról