Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 7. 14:55

Egyértelműen női műfaj az e-könyv

Egy e-könyv olvasó ma már nem számít különösebben prémium vagy csupán a kiváltságosok által elérhető kütyünek, a digitális kötetek célközönsége azonban láthatóan öregedik.

Az e-könyvolvasók ha nem is forradalmasították a könyvolvasást, mindenesetre számos aspektusból kényelmesebb, akár környezetkímélőbb formáját nyújtják ennek a tevékenységnek - hogy mennyire és milyen körben (köz)kedveltek itthon, arról az eMAG és az eKönyv Magyarország közösen szolgált néhány érdekes statisztikával.

Az eKönyv Magyarország adatai szerint az itthon kiadott e-kötetek legnagyobb hányadát (65 százalék) nők vásárolják, és csupán 35 százalékát férfiak. Az talán kevésbé meglepő, hogy alapvetően nagyvárosi ügyfelek rendelnek ebookokat, a legtöbb rendelés Budapestről, Debrecenből és Pécsről érkezik.

ebook_woman

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Az olvasási szokások drasztikus változását jelzi, hogy még 65 évesnél idősebb, illetve az 55-64 éves e-könyv-vásárlóból is több van itthon, mint 18-24 éves fiatal felnőttből, bár lehetséges, hogy a fiatalok csupán más platformon szerzik be e-könyveiket (vagy egyáltalán nem olvasnak könyvet - a szerk).

Aki nem a tabletjén vagy okostelefonján olvas könyveket vagy hosszabb szövegeket, az nem tú meglepő módon többnyire valamilyen E Ink kijelzővel felszerelt célhardvert választ az eMAG szerint - ezek közül itthon a legtöbben a PocketBook vagy az Amazon termékeit vásárolják az ország legnagyobb webshopjában.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.