Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 7. 14:55

Egyértelműen női műfaj az e-könyv

Egy e-könyv olvasó ma már nem számít különösebben prémium vagy csupán a kiváltságosok által elérhető kütyünek, a digitális kötetek célközönsége azonban láthatóan öregedik.

Az e-könyvolvasók ha nem is forradalmasították a könyvolvasást, mindenesetre számos aspektusból kényelmesebb, akár környezetkímélőbb formáját nyújtják ennek a tevékenységnek - hogy mennyire és milyen körben (köz)kedveltek itthon, arról az eMAG és az eKönyv Magyarország közösen szolgált néhány érdekes statisztikával.

Az eKönyv Magyarország adatai szerint az itthon kiadott e-kötetek legnagyobb hányadát (65 százalék) nők vásárolják, és csupán 35 százalékát férfiak. Az talán kevésbé meglepő, hogy alapvetően nagyvárosi ügyfelek rendelnek ebookokat, a legtöbb rendelés Budapestről, Debrecenből és Pécsről érkezik.

ebook_woman

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az olvasási szokások drasztikus változását jelzi, hogy még 65 évesnél idősebb, illetve az 55-64 éves e-könyv-vásárlóból is több van itthon, mint 18-24 éves fiatal felnőttből, bár lehetséges, hogy a fiatalok csupán más platformon szerzik be e-könyveiket (vagy egyáltalán nem olvasnak könyvet - a szerk).

Aki nem a tabletjén vagy okostelefonján olvas könyveket vagy hosszabb szövegeket, az nem tú meglepő módon többnyire valamilyen E Ink kijelzővel felszerelt célhardvert választ az eMAG szerint - ezek közül itthon a legtöbben a PocketBook vagy az Amazon termékeit vásárolják az ország legnagyobb webshopjában.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.