:

Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 6. 09:16

Jövőbemutató témákkal jön a 20. HACKTIVITY

Egy hónap múlva kezdetét veszi a 2023-as, jubileumi HACKTIVITY, mely hosszú évek óta a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciájának számít.

2023-ban huszadik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális  kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma  hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis  ismeretterjesztő és sokszor mélyen technikai formában.  

A tavalyi évhez hasonlóan a konferencia 2 külön tematizált napra lett bontva. Az első nap, az  úgynevezett HACKTIVITY NOW a jól megszokott Hacktivity konferencia lesz, főleg szoftver-specifikus,  aktuális kiberbiztonsági előadásokkal és workshopokkal. A HACKTIVITY NEXT elnevezésű második  napon viszont olyan, eddig kevéssé érintett jövőbemutató témák kerülnek fókuszba, mint az autóipari  biztonság, az IoT- és a beágyazott rendszerek sebezhetőségei.  

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az idei HACKTIVITY-re 20 országból érkezik 40 nemzetközileg elismert előadó, hogy egyebek mellett  olyan aktuális IT-security témákról értekezzenek, mint a Bitcoin blokkláncának sebezhetősége, a  mesterséges intelligencia biztonsági kockázatai, az ipari távfelügyeleti rendszerek sérülékenysége, az  elektromos rollerek feltörése, a kvantum kriptográfia jövője, vagy például az elektromos autótöltők  biztonsága.

A korábbi évekhez hasonlóan a HACKTIVITY konferencián képviselteti magát a HackerSpace Budapest,  a HackerSpace Szeged és a SecurITeam is, és az úgynevezett HackCenterben várják azokat az  érdeklődőket, akik izgalmas feladatok, kihívások teljesítésével tesztelnék le a tudásukat, vagy csak  megoldást szeretnének kapni egy-egy problémára.

Jegyvásárlás és további információ a #HACKTIVITY2023 NOW+NEXT-ről a https://hacktivity.com weboldalon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 09:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.