Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 1. 09:44

November közepén jön a PlayStation Portal

Elárulta a Sony, mikor érkezik az új, játékok streamelésére (igaz, csak a háztartáson belül) alkalmas, kézi konzolhoz hasonlító hardver.

A kézi konzolra emlékeztető PlayStation Portalt először májusban mutatta be a japán gyártó, később ígérve részleteket az eszközről, mely valójában csak a méretét tekintve kézi konzol, önálló működésre ugyanis az eszköz képtelen. A cég egy hete részletezte bejegyzésében, mit is lehet várni a hardvertől, de csak a napokban tette közzé a sokakat érdeklő információt:

a hivatalos megjelenési dátum november 15.


A Playstation Portal az eurozónában 220 eurós áron lesz elérhető, ami az aktuális árfolyamtól függően nagyjából 85-90 ezer forintos magyarországi fogyasztói árat feltételez. Az előrendelés már elindult.

A PS Portal valójában egy streaming célhardver, mely a háztartásban (azonos helyi hálózaton) lévő PS5-ről streameli WiFi-n keresztül a 8 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzőjére a támogatott játékokat. A kijelző voltaképpen egy DualSense kontroller két fogantyúját választja ketté, így pontosan ugyanazok a vezérlőelemek használhatók vele, mint a sima kontrollerekkel, illetve ugyanúgy elérhető a haptikus ravasz és a vibramotor funkció is a kompatibilis játékok esetében.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A PlayStation Portal koncepciója ezzel együtt is vérzik néhány kisebb-nagyobb sebből, így értelemszerűen egyszerre csak egy játékot tud streamelni egy PS5 egy eszközre, azaz a többgyerekes családoknál szó sincs sem házon belüli multilehetőségről, pláne arról, hogy a gyerekek netán nem ugyanazzal a játékkal játszanak párhuzamosan. 

Az eszköz emellett nem támogatja a Sony PS5-ökön a jövőben elérhető felhős streaming lehetőséget, nincs Bluetooth-csatlakozási lehetősége (van ugyanakkor rajta 3,5 mm-es headset-csatlakozó), támogatja ugyanakkor a Sony saját, veszteségmentes, magas minőségű vezeték nélküli hangátviteli technológiáját, a PlayStation Linket, melyhez két új eszközt, a Pulse Elite fejhallgatót és a Pulse Explore fülhallgatót is bemutatott a Sony.

00:35
 

PlayStation Portal Remote Player - Pre-Order Trailer | PS5

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról