Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 24. 14:07

Boldog-boldogtalan letölti a TikTok appot

Kisebb hullámzások közepette töretlennek látszik a TikTok globális népszerűsége, legalábbis a platformhoz tartozó alkalmazások letöltési adatai alapján.

Továbbra is szárnyal a TikTok, de legalábbis az aktív felhasználók mellett egyre többen vannak olyanok is, akik csak kíváncsiságból töltik le a ByteDance platformjához tartozó valamelyik mobilapplikációt - derül ki az AppMagic és a Statista összesített statisztikáiból, melyet a Finbold gyűjtött össze.

Az adatok legalábbis azt mutatják, hogy a TikTok app androidos és iOS-re fejlesztett változatát az idei második negyedévben csaknem 270 milliószor töltötték le, idén pedig összességében 503,5 milliószor,

ez pedig csak idén napi átlag 2,7 millió telepítést feltételez.

Ezzel a második negyedév egyébként hároméves távlatban a legerősebb időszaka lett az applikációnak, ezt csak a 2020-es év hasonló időszaka előzi meg, amikor 292 milliószor nyomtak rá a letöltés ikonra az okostelefon és/vagy tablet tulajok.

tiktok_farmer

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mindez nyilván nem azt jelenti, hogy a TikTok felhasználói bázisa hasonló ütemben bővül, de azt jól mutatja, hogy a platformnak van még bőven tere a növekedésre, illetve a benne rejlő kiaknázatlan üzleti lehetőségek kihasználására. A kínai ByteDance tulajdonában lévő, az utóbbi időben több országban és amerikai államban is pellengérre állított TikTok egyébként 2021 szeptemberében lépte át a bűvös havi egymilliárdos aktív felhasználói határt, azóta azonban nem publikált hivatalos számot a szolgáltató.

A platform felhasználói bázisának méretéről legutóbb az Egyesült Államokra vonatkozóan árult el adatokat a cég vezérigazgatója a márciusi kongresszusi meghallgatáson: a TikTok akkor havonta 150 millió aktív felhasználóról nyilatkozott az USA-ban, vagyis mostanra átlagban minden második amerikai rendszeres TikTok-felhasználó lehet.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.