Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 23. 14:16

Az év végéig minden Messenger chat erős titkosítást kap

Tartja magát eredeti ütemtervéhez a Meta a Messenger azonnali üzenetküldő platform biztonságosabbá tételét illetően.

Az év végétől kezdődően sokkal biztonságosabbá válik a Messenger azonnali üzenetküldő platform használata, ami egyértelműen jó hír a Meta rendszerét elsődlegesen használó felhasználók számára, kifejezetten rossz hír viszont az autoriter rezsimeknek és a nem autoriter rezsimekben működő felderítő-bűnüldöző hatóságoknak.

messenger_e2ee

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Messengerbe érkező végpontok közti titkosítás (angol rövidítése E2EE) implementálása nem volt éppen sétagalopp a Meta számára, de legalábbis a cég eleve meglehetősen későn ugrott fel erre a vonatra, és csak tavaly tette elérhetővé - akkor még opcióként - a technológiát, melyet most a cég blogposztja alapján több millió felhasználó számára tettek alapértelmezetté.

A végponti titkosítás beillesztése a Messengerbe két európai országban is heves tiltakozást váltott ki korábban, így Nagy-Britannia és Spanyolország egyaránt ellenezte a chatüzenetek titkosítását, elsősorban mert az álláspontjuk szerint teret enged a gyermekek elleni szexuális visszaéléseknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról