:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 23. 14:16

Az év végéig minden Messenger chat erős titkosítást kap

Tartja magát eredeti ütemtervéhez a Meta a Messenger azonnali üzenetküldő platform biztonságosabbá tételét illetően.

Az év végétől kezdődően sokkal biztonságosabbá válik a Messenger azonnali üzenetküldő platform használata, ami egyértelműen jó hír a Meta rendszerét elsődlegesen használó felhasználók számára, kifejezetten rossz hír viszont az autoriter rezsimeknek és a nem autoriter rezsimekben működő felderítő-bűnüldöző hatóságoknak.

messenger_e2ee

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Messengerbe érkező végpontok közti titkosítás (angol rövidítése E2EE) implementálása nem volt éppen sétagalopp a Meta számára, de legalábbis a cég eleve meglehetősen későn ugrott fel erre a vonatra, és csak tavaly tette elérhetővé - akkor még opcióként - a technológiát, melyet most a cég blogposztja alapján több millió felhasználó számára tettek alapértelmezetté.

A végponti titkosítás beillesztése a Messengerbe két európai országban is heves tiltakozást váltott ki korábban, így Nagy-Britannia és Spanyolország egyaránt ellenezte a chatüzenetek titkosítását, elsősorban mert az álláspontjuk szerint teret enged a gyermekek elleni szexuális visszaéléseknek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 16:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.