Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 15. 13:41

Már minden Telegram-felhasználó posztolhat eltűnő tartalmakat

Nyílik a kör: már fizetés nélkül is használható a Telegram Stories funkciója, miután frissítettük az alkalmazást, ezzel az évek óta egyik legtöbbet kért fejlesztés kerül bele a 10 éves szolgáltatásba.

Pavel Durov, a biztonságos kommunikációt kínáló Telegram vezetője nyár elején jelentette be, hogy a biztonságos csevegőben is elkezdődik az átmenetileg megtekinthető tartalmak, a „sztorik” bevezetése, mivel rengeteg felhasználói kérés érkezett hozzájuk ezzel kapcsolatban.

Első körben csak a a szolgáltatás előfizetői, tehát a havi 5 dollárba kerülő Telegram Premium felhasználói férhettek hozzá a funkcióhoz, ami a napokban világszerte kigördül, méghozzá azok számára is, akik nem fizetnek, és a szolgáltatás ingyenes változatát használják  - mindössze annyi a dolgunk, hogy frissítsük a mobilalkalmazást.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Telegram annyiban újít a konkurens közösségi szolgáltatásokhoz képest, hogy a felhasználók megadhatják, hogy 6, 12, 24, vagy 48 órás időablakban legyenek megtekinthetők a közzétett tartalmak, a legtöbb alkalmazásnál a 24 óra az alapbeállítás, és nincs is lehetőség több opcióra.

Az Instagramhoz képest újdonság még, hogy nem csak kettő (egy nyilvános, és egy közeli barátok), hanem több lista hozható létre annak érdekében, hogy egyes célközönségek számára ne legyen látható a közzétett tartalom. A felhasználók emellett egy olyan fotókat és videókat is megoszthatnak, amik egyszerre mutatják az előlapi és hátlapi kamera felvételét, amit már a BeReal szolgáltatás inspirálhatott.

A privacy-fókuszú üzenetküldő app természetesen letiltotta annak lehetőségét, hogy az eltűnő tartalmakról képernyőmentést lehessen készíteni.

telegram

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

10

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.