:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 9. 14:10

Egy maréknyi dollárért adja a Rockstar a Red Dead Redemption portot

Vannak a videojátékoknak azok a kivételesen sikeres címei, melyekről évek, sőt évtizedekkel a megjelenésüket követően is újabbnál-újabb bőrt lehet lehúzni. A lehúzós műfaj igazi veteránja a Rockstar Games, mely most éppen a Red Dead Redemption PS4-re és Nintendo Switch-re portolt változatáért kér el 50 dollárt.

Jó hír a PS4- és Nintendo Switch-tulajoknak: hosszú hónapok, sőt évek spekulációit követően hivatalosan is megerősítették, hogy érkezik - méghozzá viharsebesen - a Red Dead Redemption kasszasiker-westernjáték portolt változata a két platformra.

A kevésbé jó hír: a játék 50 dollárba fog kerülni.


Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Bár ezért a fő történetszálat elmesélő fejezet mellett megkapják majd a játékosok a western és a horrorműfajt ötvöző Undead Nightmare című kiegészítőt is, de nagyjából ez minden, vagyis nem felújított meg a manapság oly népszerű remaster kiadásról van szó, egyszerű portról, ami pont ugyanúgy néz ki és ugyanazt tudja, mint a 13 évvel ezelőtt megjelent eredeti változat - mínusz a multiplayer lehetőség. Ha ez nem lenne elég, az Xbox Series X konzolokon már egy ideje elérhető a port, csak ott legalább 4K-ban felskálázva, na meg "csupán" 40 dollárért cserébe.

red-dead-redemption-1

A kiadó hét eleji pénzügyi jelentését követő konferenciahíváson az IGN szerkesztője az árazással kapcsolatban kérdezte a cég vezérigazgatóját, Strauss Zelnicket, aki szerint az 50 dolláros csomagár "üzletileg indokolt", a főjáték és a kiegészítő epizód együtt ennyiért pedig már-már bombasztikus ajánlat.

A Red Dead Redemption és az Undead Nightmare augusztus 17-én jelenik meg PS4-re és Nintendo Switch-re.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról