:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 9. 14:10

Egy maréknyi dollárért adja a Rockstar a Red Dead Redemption portot

Vannak a videojátékoknak azok a kivételesen sikeres címei, melyekről évek, sőt évtizedekkel a megjelenésüket követően is újabbnál-újabb bőrt lehet lehúzni. A lehúzós műfaj igazi veteránja a Rockstar Games, mely most éppen a Red Dead Redemption PS4-re és Nintendo Switch-re portolt változatáért kér el 50 dollárt.

Jó hír a PS4- és Nintendo Switch-tulajoknak: hosszú hónapok, sőt évek spekulációit követően hivatalosan is megerősítették, hogy érkezik - méghozzá viharsebesen - a Red Dead Redemption kasszasiker-westernjáték portolt változata a két platformra.

A kevésbé jó hír: a játék 50 dollárba fog kerülni.


Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Bár ezért a fő történetszálat elmesélő fejezet mellett megkapják majd a játékosok a western és a horrorműfajt ötvöző Undead Nightmare című kiegészítőt is, de nagyjából ez minden, vagyis nem felújított meg a manapság oly népszerű remaster kiadásról van szó, egyszerű portról, ami pont ugyanúgy néz ki és ugyanazt tudja, mint a 13 évvel ezelőtt megjelent eredeti változat - mínusz a multiplayer lehetőség. Ha ez nem lenne elég, az Xbox Series X konzolokon már egy ideje elérhető a port, csak ott legalább 4K-ban felskálázva, na meg "csupán" 40 dollárért cserébe.

red-dead-redemption-1

A kiadó hét eleji pénzügyi jelentését követő konferenciahíváson az IGN szerkesztője az árazással kapcsolatban kérdezte a cég vezérigazgatóját, Strauss Zelnicket, aki szerint az 50 dolláros csomagár "üzletileg indokolt", a főjáték és a kiegészítő epizód együtt ennyiért pedig már-már bombasztikus ajánlat.

A Red Dead Redemption és az Undead Nightmare augusztus 17-én jelenik meg PS4-re és Nintendo Switch-re.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 06:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.