Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 4. 14:19

Aki megvette, az sem nagyon használja a Meta okosszemüvegét

Egyelőre nem sikersztori a Ray-Ban Stories.

Nem hagyja a Wall Street Journal, hogy elfeledkezzünk a Meta drága, a Ray-Bannel közösen kiadott Stories okosszemüvegéről, a lap birtokába jutott belsős dokumentumok szerint a viselhető eszköz nem kimondottan sikersztori. A 2021-ben piacra dobott Stories a cég első, kereskedelmi forgalomba került okosszemüvege, amiben egy Snapdragon chip dolgozik, és kapott két 5 MP-es előlapi kamerát a fotók és videók készítéséhez.

A cég februári adatai szerint a 300 ezer eladott szemüveg már kevesebb mint 10 százalékát használják a vásárlók,  tehát körülbelül 27 ezer aktív felhasználóról van szó, annak ellenére, hogy a 300 dolláros (nettó 107 ezer forint) termék nem mondható olcsónak.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A lap nem tér ki az okok részletezésére, de a negatív felhasználói visszajelzések nagy része a hangutasítások működésével, a csatlakoztathatósággal és az akkumulátor harmatos élettartamával kapcsolatos. Az audióhangzás is hagy maga után kivetnivalót, a telefonhívásokat csak csendes helyen lehet érthetően lebonyolítani vele. Nem csak a megvásárolt darabok nagy része végzi a polcon vagy a fiókban porosodva, de a termékek 13 százalékára visszatérítést kértek a felhasználók.

Mindez felveti a kérdést, hogy van-e igény hosszútávon a viselhető, okosfunkciókkal ellátott szemüvegekre, de a Meta kedvét láthatóan nem vette el az első generáció fogadtatása, mivel a híresztelések szerint idén ősszel, vagy jövő tavasszal bemutathatja az újragondolt második generációs modellt, amivel a fent említett gyenge pontokon javíthat.

A Stories szemüvegen dolgozó csapat szintén a VR-ral és metaverzummal foglalkozó Reality Labs alá tartozik, ami június 30-ig bezárólag az idei évben eddig 7,7 milliárd dollár működési veszteséget jelentett.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

10

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.