:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 2. 10:08

Már konfcallban is üvölthet a füledbe a főnök

A különböző videokonferencia-platformok a pandémia elmúltával próbálják egymást túllicitálni az újabbnál-újabb funkciókkal, melyek természetesen mind hatékonyabbá teszik a munkát. Ilyen a Teams spatial audio, vagyis a térhangzás.

A videokonferenciáknak kétségtelenül megvan az az előnyük, hogy a szociopata főnökök ebben a formátumban kevésbé hatékonyan tudják abuzálni a beosztottjaikat, a Microsoft legújabb fejlesztésének köszönhetően azonban ennek egyszer, s mindenkorra vége, itt van ugyanis a Teams spatial audio, vagyis a térhangzás, ami új szintre emeli a vezetői üvöltözést (is).

shouting_boss

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A rövid tesztidőszakot követően a Teams asztali applikációban megjelent új funkció lehetővé teszi, hogy a hívásban részt vevő felhasználók hangja jobban "szétterüljön" a térben, azt az illúziót keltve, mintha egy tényleges tárgyalóasztalt ülnének körbe a rétsztvevők. 

A Microsoft szerint az újdonság révén jobban nyomon követhető, hogy éppen ki beszél, illetve jobban érthetővé válik, ha több résztvevő egyszerre beszél, ami összességében

kevésbé fárasztó és kisebb kognitív terheléssel járó meetingeket eredményezhet.

Van azonban egy rossz híre a Microsoftnak: mindez egyelőre nem működik vezeték nélküli fül- és fejhallgatókkal, állítólag a Bluetooth technológia limitációja miatt, de a későbbiekben - legalábbis a Bluetooth LE eszközök esetében - a szoftvercég ígérete szerint ez a hiányosság is orvosolva lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 10:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.