Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 1. 14:22

Samsung: Lenyomhatják a hajtogatható mobilok a Note-szériát

A dél-koreaiak rendkívül optimisták a Flip és Fold sorozatot illetően.

Továbbra is optimista a Samsung a hajtogatható készülékei térnyerésével kapcsolatban, olyannyira, hogy a cég mobil üzletágának feje, Tae-moon Roh a korábbi Galaxy Note szériával vont párhuzamot. A CNET-nek adott interjúban Roh arról beszélt, hogy a Galaxy Fold és Galaxy Flip széria eladásai idővel túlszárnyalhatják a 2021-ben megszűnt Note-sorozatot, ezáltal pedig felemelkedhetnek a mainstream kategóriába.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Samsung nem említett ezzel kapcsolatban ütemtervet, de arra számít, hogy új, ötödik generációs foldable sorozataival sikerül megugrani a lécet. Ami egyébként nincs túl magasan, mivel az erős kezdet ellenére a Note-széria darabjai nem voltak annyira kelendőek, mint a Galaxy S-sorozat képviselői, az eladások pedig fokozatosan csökkendő tendenciát mutattak a megszűnés előtt.

A Note sorozathoz képest a hajtogatható modellek még lassabban kezdtek, már ami az eladásokat jelenti: a Note 3-ból az első két hónapban 10 millió darabot vásároltak meg, a Counterpoint adatai szerint pedig az idei év első hónapjaiban mindössze 2,5 millió hajtogatható mobil kelt el globálisan, nem kizárólag a Samsungtól.

A hagyományos okostelefonok népszerűségét jó eséllyel egy ideig még semmiképp nem érik el a foldable eszközök, jelenleg a globális mobilpiac mintegy öt százalékát teszik ki. A szűk szegmensben a dél-koreaiaknak viszont 63 százalékos részesedésük van.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

16

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.