:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 21. 13:19

Csak az előfizetők használhatják a Telegram Stories-t

A csevegő is elkezdte bevezetni az átmenetileg megtekinthető tartalmakat, de nem mindenkinek.

A Snapchat és az Instagram platformokon jól bevált és népszerűvé vált formátum, az átmenetileg elérhető fotók és videók (sztorik) lassan a legtöbb közösségi szolgáltatás részévé válnak. Pavel Durov, a biztonságos kommunikációt kínáló Telegram vezetője egy hónapja jelentette be, hogy a biztonságos csevegő is kibővül az eltűnő tartalmakkal, mivel rengeteg felhasználói kérés érkezett hozzájuk ezzel kapcsolatban.

A bevezetést a napokban kezdte meg a Telegram, de úgy tűnik, hogy csak a szolgáltatás előfizetői, tehát a havi 5 dollárba kerülő Telegram Premium felhasználói férhetnek hozzá.

Működését tekintve a funkció nem fog nagy meglepetést okozni, a Telegram annyiban újít, hogy a felhasználók megadhatják, hogy 6, 12, 24, vagy 48 órás időablakban legyenek megtekinthetők a közzétett tartalmak, a legtöbb alkalmazásnál a 24 óra az alapbeállítás, és nincs is lehetőség több opcióra.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az Instagramhoz képest újdonság még, hogy nem csak kettő (egy nyilvános, és egy közeli barátok), hanem több lista hozható létre annak érdekében, hogy egyes célközönségek számára ne legyen látható a közzétett tartalom. A felhasználók emellett egy olyan fotókat és videókat is megoszthatnak, amik egyszerre mutatják az előlapi és hátlapi kamera felvételét, amit már a BeReal szolgáltatás inspirálhatott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 06:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.