:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 20. 11:39

Már készül az "AppleGPT"

A cupertinóiak sem maradnának ki a generatív MI trendből, egyelőre azonban többet nem tudni annál, minthogy éppen egy chatbotot fejlesztenek.

Az Apple egészen eddig gyanúsan hallgatott a generatív mesterségesintelligencia-szolgáltatások terepén zajló háborúban, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne valami a tarsolyában. A Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy a cég már aktívan dolgozik saját chatbotján, amit a mérnökök belsős kódnéven egyelőre szemtelenül „AppleGPT”-nek hívnak, ám az élesítéskor a jelek szerint „Ajax” néven mutatják be a nagyérdeműnek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az elnevezést magyarázza, hogy a szolgáltatás alatt dolgozó nagy nyelvi modellt a Google JAX gépi tanulási keretrendszerrel építették fel a fejlesztők. A források elmondása alapján a cupertinói cég több csapatot is ráállított a projektre, egy csoport kifejezetten a potenciális adatvédelmi problémákon dolgozik.

A cégnek azonban egyelőre nincs pontos ütemterve arra vonatkozóan, hogy mikor és milyen platformokon vezetné be a szolgáltatást, a Bloomberg szerint nemsokára hivatalos részletekkel szolgálhat a cég. A Bloomberg szerint John Giannandrea és az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezető alelnöke, Craig Federighi vezetik a projektet. Mivel Giannandreára eredetileg a Sirit, és annak gépi tanulási képességeit bízták, így a lap úgy sejti, hogy a generatív MI és a chatbot a digitális asszisztenst fejlesztheti tovább.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 01:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.