:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 13. 13:00

Íme az E Ink kijelzős tablet, ami okostelefonnak álcázza magát

Az E Ink kijelzők eddig többnyire az e-könyvolasókon terjedtek el, de időről-időre előhozakodnak gyártók az ilyen megjelenítővel rendelkező tabletekkel, sőt okostelefonokkal - vagy okostelefonoknak látszó tabletekkel.

Oka van annak, hogy eddig nem nagyon láthattunk E Ink kijelzővel ellátott okostelefont, pedig köztudomású, hogy a kijelző egy ilyen kütyü legnagyobb áramzabálója, és hát az E Ink meg azért egy nagyfelbontású OLED-panelhez képest beéri viszonylag kevéssel. Csakhogy a takarékosságon és a relatíve szemkímélő üzemmódért cserébe jön a lassúság és a monokróm megjelenítés, ami miatt ezek a panelek többnyire nem tudják ellátni az okostelefonok fő kijelzőjének feladatait.

booxpalma

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Álmodni persze lehet, az Onyx-féle Boox Palma láttán pedig mintha csak valóra válna egy ilyen álom: az okostelefon-forma kütyü kisebb, mint egy tablet, a 6,13 hüvelykes, 824x1648 pixeles felbontású kijelzője még okostelefonos-viszonylatban sem tekinthető óriásinak, van benne nyolcmagos Qualcomm processzor, Wi-Fi és Bluetooth rádió 6 GB RAM, 128 GB háttértár, amire Android 11-et telepítettek. Még egy 16 megapixeles kamerát is kapott, még akkor is, ha a vele készül színes fotók megjelenítésére a beépített kijelző nem teljesen ideális.

Egyvalami viszont nincs benne: SIM-foglalat és mobilhálózati rádiós modul (mielőtt még valaki eSIM-et kiáltana), vagyis a Boox Palma végeredményben mégiscsak egy tablet, amin persze elfutnak az androidos alkalmazások, de ettől még a lényeg nem változik, nem született meg az első, komolyan vehető E Ink-es androidos okostelefon.

A 250 dolláros bevezető áron induló Palma egyébként egy feltöltéssel több mint egy hétig húzza (ez persze használatfüggő), vagyis az E Ink azért itt megteszi a maga jótékony hatását.

Via 9to5Google.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 06:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.