Szerző: Koi Tamás

2023. július 10. 14:08

Évekig maradhatnak még a régi IPTV vevőegységek a Telekomnál

A nyár elején újabb vevőegységgel újul meg az Android alapú Telekom TV platform, mely 2021-ben érkezett meg a kínálatba, a meglévő IPTV ügyfeleket azonban egyelőre továbbra sem kívánja kötelezően átmigrálni rá a szolgáltató.

Nemrég új veővegység került be a Magyar Telekom Android alapú televíziós platformjának, a Telekom TV-nek a portfóliójába - a kínai Shenzen SEI Robotics által gyártott eszközt elsősorban a nagyobb háttértár, a valamivel gyorsabb processzor és az analóg kimenet(ek) teljes hiánya különbözteti meg az első generációs, 2021-ben bevezetett SmartBoxtól.

Az új set-top box weben is elérhető használati utasításában a szolgáltató külön fejezetben foglalkozik azzal, hogy a meglévő, első generációs IPTV vevőegységet hogyan kell lecserélni az új eszközre, ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt a cserét belátható időn belül kötelezővé tennék - tudtuk meg a szolgáltatótól.

A Magyar Telekom lapunkkal közölte, hogy ugyan az

Android alapú TelekomTV platformot egyre nagyobb számú előfizető éri el, tekintettel azonban az IPTV díjcsomagokat jelenleg igénybe vevő még nagyszámú előfizetői körre, az elkövetkező években a tervek szerint biztosan párhuzamosan futni fog mindkét platform az eszközbeszerzések optimalizálása miatt.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az előző generációs (nem androidos) vevőegységgel rendelkező felhasználók ettől függetlenül továbbra is kérhetik a váltást az új platformra, ezt azonban az IPTV beltéri egységet elsősorban tévézésre és az adásokat (értsd minden adást) gyakran rögzítő nézők számára a legkevésbé sem ajánljuk, mivel az új platform esetén az adások visszanézése (catch-up), felvétele és megállítása-visszapörgetése (timeshift) számos, a tartalomszolgáltató által támasztott kötöttséggel jár.

A set-top boxokon futó Telekom TV androidos alkalmazás egyébként éppen a napokban kapott újabb szoftverfrissítést, mely számos korábbi hibát hivatott kijavítani.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról