Szerző: Koi Tamás

2023. július 3. 12:09

Digitális oltásigazolványnak indult, egészségügyi dokumentumtárrá vált az EgészségAblak

A digitális covid-vakcina igazolások farvízén evezve egyre sokrétűbben használható a tavasszal nevet váltott EgészségAblak.

Frissítést kapott a hétvégén az EgészségAblak applikáció, mely az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ égisze alatt egészen idén tavaszig a kissé zavarba ejtő MyEESZT néven futott. 

Az applikáció egészen március végéig kizárólag a Covid oltási igazolványok megjelenítésére volt képes, első körben pedig a három hónapnál nem régebbi, az EESZT-be bekerült egészségügyi leleteket is le lehetett kérdezni benne.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új verzió feloldja a fenti, indokolatlannak tűnő időkorlátot, így mostantól minden, az EESZT indulása óta feltöltött egészségügyi dokumentum elérhető az EgészségAblak applikációban, emellett újdonság, hogy direktben hívható belőle a 1812-es Egészségvonal is.

Az "e-leletek" letöltésére egyébként meglehetősen fokozott igény mutatkozik, legalábbis erre utal, hogy a háromhónapos tesztidőszakban 1,9 millió leletet töltöttek le az applikáció használói. Az EgészségAblak ezzel együtt valószínűleg elsősorban a digitális oltásigazolványoknak köszönheti erős népszerűségét: az applikációt eddig közel 2,3 millióan töltötték le - közölte a Belügyminisztérium illetékes államtitkára, Rétvári Bence a hétvégén.

Az EgészségAblak iOS és Android platformon egyaránt frissült a hétvégén.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.