:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 29. 12:08

Új szülői felügyeleti eszközöket vezet be a Meta

Újabb csokornyi felügyeleti lehetőséget jelentett be a közösségi óriás.

Az Instagramon és a Messengeren is új szülői felügyeleti eszközöket tesz elérhetővé a Meta, amivel a szülők könnyebben ellenőrizhetik, mennyi időt tölt gyermekük adott platformon, és milyen viszonyban áll a kapcsolataival.

A szülők a későbbiekben a Messenger csevegőben áttekinthetik a gyermek névjegylistáját, és a Meta családi központi felületének kibővített adatvédelmi beállításain keresztül is ráláthatnak a tevékenységére. Az Instagramot érintő frissítés után a szülő nagyobb rálátást kap a követett fiókokra, illetve a gyermek fiókját követő profilokra, értesítést kap róla, ha kiskorú jelentett valakit, és azt is láthatják, hogy a fiatalok által Messenger-sztoriban megosztott felvételeket kik nézhették meg.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Meta emellett egy új értesítési rendszert is tesztelni kezd, ami az éjszaka Reels-videókat túlpörgető fiatalokat figyelmeztetné rá, hogy tegyék le a készüléküket. Érkezhet a későbbiekben egy új biztonsági fejlesztés is, ami lehetővé tenné, hogy idegen fiókok csak előzetes engedélykérés visszaigazolása után küldhessenek üzenetet a profilnak.

A Messenger Kids alkalmazáson belül a legtöbb fejlesztés már elérhető volt korábban is, a jövőben viszont már a csevegő alapváltozatának részét képezik. A frissítést először az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada felhasználói láthatják, a globális bevezetés az év későbbi részében várható.

messenger_time_controls_parental

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 19:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.